BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan Viyana'da konuşuyor

Başbakan Erdoğan Viyana'da konuşuyor... CANLI YAYINLIYORUZ

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gurbetçilere hitap ediyor...

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

3 MİLYAR AĞAÇ DİKTİK

Biz 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Biz çevreci bir iktidarız, bunu böyle bilin. Geçenlerde bir başbakan Ankara'nın ne kadar yeşil olduğunu anlattı. 

Cumhuriyet boyunca yapılmış bölünmüş yol 6 bin km. binz 12 senede 17 bin km bölünmüş yol yaptı. Bu CHP ve onun gibiler 6 bin km yolla övünüyorlar.

NEREYİ ÖRDÜN BE?

Demir ağlarla ördük diyorlar o 10. Yıl Marşlarında. Nereyi ördün be? Biz ördük biz. Yüksek Hizlı Tren şu an çalışıyor. Birkaç hafta içinde İstanbul-Eskişhir hattını da açıyoruz. Öyle hainler var ki 200 noktada sabotaj yaptılar. 1 ay gecikti bu yüzden.

BENİM MİLLETİM CHP'YE İKTİDAR VERMEZ

Şimdi bu CHP-MHP konuşuyorlar. Zaten MHP 5 yıllığına geldi, 3 buçuk yılda gitti. CHP'ye zaten benim milletim iktidar vermez.

79 senede 29 havalimanı yaptılar, biz 12 yılda 26 tane yaptık. Tabii yeni yapılanlar da var. Hakkari'de havalimanı yapıyoruz bölücü örgüt engelliyor. Muhalefet bu nasıl olur diye soruyor? Müteahhiti tehdit ederlerse nasıl yapacağız? Ama öyle de olsa böyle de olsa bitireceğiz bu havalimanını.

Pensilvanya 3. havalimanını yapacaklara şantaj-montaj yaptı. Geçiktik ama inşaat başladı. İnşallah 6 tane pisti olacak.

Hiç kimse Yeni Türkiye'den ürkmesin. Yeni Türkiye Avrupa için önemli bir fırsattır, çıkış yoludur. 

Mısır'da darbe yaptılar, binlerce masum insanı katlettiler. Herkes sustu. Akan kanı görmezden geldiler. Tüm dünyanın 3 maymunu oynağı bir dönemde darbeye darbe dedik. Avrupa'nın kendi değerlerini ayaklar altına almasına rağmen biz susmadık.

ORTADOĞU'DA YAŞANAN GELİŞMELER

Suriye'de 200 bin insan öldü. Tertemiz kanıtlar alçak rejimin askerlerinin tecavüzüne uğradı. Batı sustu, dünya sustu ama biz susmadık. Suriye'den gelen 1 milyona yakın insanla ekmeğimizi paylaştık. Suriye'deki insanlık mücadelesini savunduk ve savunmaya devam ediyoruz.

Filistin davasını yine en güçlü destekleyen biz olduk. Şu an Irak yanıyor. İnsanlar evlerini terk ediyor. Masumlar ölüyor, dünya yine susuyor. Biz ateşin üzerine giderek durun siz kardeşiniz diye uyarımızı yapıyoruz. Ne demek Sünni, ne demek Şia? Siz Müslüman değil misiniz? Bu yakışor mu? Biz her zaman adeletin ve mazlumun tarafında olduk.

IRAK'TAKİ REHİNELER

Musul'da vatandaşlarımız alıkonuyor. Irak hükümeti personelimizi ve vatandaşımızı korumadı. Vatandaşllarımızı oradan kurtarmak için hassa bir mücadele veriyoruz.

Basra konsolosluğumuzu boşalttık. CHP, MHP ve yandaş medyaları vatandaşlarımızın hayatlarını tehlikeye atıyor. Biz sorunu çözemeye çalışıyoruz. 

ZANNEDERSİN VİYANA'DA DOĞDU?

CHP'nin genel müdürü Ortadoğu'yu bataklık olarak tarif ediyor. Zannedersiniz ki Tunceli'de değiy de Viyana'da doğdu. Kestane çıkmış kabuğunu beğenmemiş. Biz tarihinden ve ecdadından utananlardan olmadık. Biz Avrupa'da bile olsak kültürünü çocuklarına öğreten asil bir milletiz.  Yüzümüz hep Batı'ya dönüktü ama bu Doğu'ya sırtımızı döndüğümüz anlamına gelmesin. 

Batı, Türkiye'ye karşı önyargılarından kurtulsun. Türkiye, Türkiye içindeki bir kısım ufuksuz medyadan öğrenilemez. 30 Mart'ta CHP kumsallarda varlık gösteribildi. MHP siyasal Türkçü, BDP siyasal Kürtçü. Biz Türkiye'nin partisiyiz. AK Parti yüzde 50'nin partisi. Çünkü biz ayrımcılık yapmadık. Onlar anlı şanlı bayrağımızı Hakkari'de dalgılandıramadı. Biz 81 vilayetimizde bayrağımızı dalgalandırdık.

Alman medyasının izinden gidin Avusturma medyasına bir önerim var. Biz manşetlerle mücadele ederek geldik. Manşetlerle yıkılmayız. Bunu böyle bilsinler. Merhum Menderesi manşetlerle, sokakları karıştırarak devirdiler. Darbe yaptılar. Şimdi darbecilerin ne olduğunu görüyorsunuz değil mi? Mahkeme kararını verdi.

28 Şubat'ta bir kez daha darbe yaptılar. Umam hatipleri kapatıp Kuran kurslarını yasakladılar. Milletin çocukları gurbet yollarına düştüler, özgürce eğitim almak için gittiler. Başörtülü öğrencilere kapısını açan Avusturya hükümetine teşekkür ediyorum. Avusturya'ya şükran borcumuzu ifade etmemiz bir görevdir.

Başörtülülere iş vermediler. ABD ve Avrupa'da böyle bir şey yok ama halkı Müslüman olan bir ülkede bunu yaptılar. Artık yavrularımız üniversiteye gidip devlet dairelerinde çalışabiliyorlar. Artık bu yavrularımız okullarda güçlü bir şekilde yerini alacak.

İmam hatiplerin kapısındaki kilitler kırıldı. Okullarımızda Kuran seçmeli ders oldu ve ortaöğretimde isteyen veli çocuğuna bu dersleri verdirebilir.

Gezi dediler tutmadı, 17 Aralık dediler tutmadı. Artık milli iradenin karşında duramazlar. İnlerine girmeye, inlerinden girip çıkarmaya başladık. Türkiye'ye ihanet etmenin, MİT'in tırlarını durdurmanın, Türkiye'yi teröre destek veriyormuş gibi göstermenin bedelini ödeyecekler.