BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Başbakan Erdoğan, Avusturya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. SON DAKİKA

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin Köşk için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı göstermesiyle ilgili, ''Bu konuda en güzel açıklamayı milletim yapacaktır. Onlar kendilerine göre temeli olmayan çatı kurdular. Çatıları hayırlı olsun'' yorumunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Avusturya'ya gidiyor.

ERDOĞAN'DAN IŞİD'İN ELİNDEKİ TÜRK REHİNELERLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMALAR

Başbakan Erdoğan Avusturya'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, 12 Eylül davasıyla ilgili, "Konuyla ilgili olarak aslında nihai nokta konulmuş değil. Yargı süreci bununla ilgili de bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Burada bu işin temyizi söz konusu. üm bunların dışında yine avukatlarını yapacağı farklı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden, bu kararları şu anda bilmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum. O kararlar da verildikten sonra bir kanaat belirtmenin çok daha isabetli olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

''AK Parti olarak biz bir ilkeler partisiyiz. İstişarelere dayalı olarak çalışmalarını yürüten AK Parti kendi içindeki tüm mekanizmalarını çalıştırmak suretiyle ki bunun en önemli ayağını partimisin il kongre delegeleri temsil etmektedir. Onlarla vekilllerimizde parti kurucularımızla bu istişareyi yapmış durumdayız. Bütün arkadaşlarımızın yazılı beyanlarını almış vaziyetteyiz. Talep nedir teklif nedir şu anda görmüş durumdayız. Meclis Başkanımızın da bu konuda düşüncelerini aldım. Ay sonu itibarıyla nihai kararımızı milletimizle paylaşırız.

ÇATI ADAYI YORUMU

Bu konuda benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. 10 Ağustos'ta milletimiz nihai kararını verecektir. Dolayısıyla ben öyledir, böyledir, bunları söylememe gerek yok. Onları zaten Kılıçdaroğlu söylüyor, Sayın Bahçeli de söylüyor. Onların kendilerine göre temeli olmayan çatı kurmuşlar. Bu çatıları hayırlı olsun.

ekmeleddi̇n-i̇hsanoğlundan-erdoğana-jet-yanit.jpg

CHP'DEKİ TARTIŞMALAR BENİ İLGİLENDİRMEZ

Ben CHP’nin temsilcisidir eğilim beni ilgilendirmiyor onların iç sorunudur. AK Parti ilkelerin partisidir. Biz bin düşünür bir konuşuruz. CHP'nin içinde MHP’nin içinde şunlar olmuş bizi ilgilendirmez. Biz sadece kendi işimize bakarız. Biz seçilecek cumhurbaşkanının neler yapmasın gerektiğini bilen bir partiyiz. AK Parti siyaseti bilen siyaseti dünyada çok farklı bir konuma taşımış bir partidir. Merkez siyaseti bu ülkede başlatmış bir siyasi partidir. Üzerine tezlerin makalelerin yazıldığı bir partidir.

AYM'NİN BALYOZ'DA HAK İHLALİ KARARI

Bireysel başvuru yolunu açan iktidar biziz. Tekrar yargılanmaları söz konusu. Temenni ederiz ki burada da adelet yerini bulmuş olur.

12 EYLÜL DAVASI

Nihai nokta konulmuş değil, yargı süreci bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Temyiz olacak. Avukatların yapacağı farklı itirazla söz konusudur. Bunları görmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum.