BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  SEÇİM

Tuğrul Türkeş'ten 1 Kasım seçim sonucu açıklaması

Çiçeği burnunda AK Partili Tuğrul Türkeş'ten yeniden erken seçim ve olası koalisyon senaryolarına ilişkin ilginç açıklamalar geldi. Erken seçim için 'yenilenen pehlivan güreşe doymazmış' benzetmesi yapan Türkeş, koalisyon için MHP'yi işaret etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş'ten 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çekici açıklamalar geldi.

İkinci kez erken seçim tartışmalarına değinen Türkeş, "Allah muhafaza ama aynı cevabı aldınız bir koalisyon ortamı çıktı. 3. defa vatandaşa gidip ne soracaksın?" dedi. 

Türkeş, AK Parti hangi partiyle koalisyon kurabilir sorusuna ise 'MHP'yi işaret eden açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ'YE ALIŞTI MI?

İlginç bir şekilde hiç yabancılık yok. Tabanda yok teşkilatlarda yok. Onlar bu kadar iyi davranınca bizde de bir yabancılık olmadı. Büyük bir ilgi var ve iyi gidiyor.

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI NE BEKLİYOR?

Bir kere huzur istikrar bekliyoruz. İş, aş sağlayacak iktidar bekliyoruz. 1,5 senesi Türkiye'nin seçimlerle gitti. Bunun artık bir durup herkesin kendi alanında yerel yönetim hizmetlerine bakması lazım falan. Ama bunlar olacağı yerde 7 Haziran akşamından itibaren bir istikrarsızlık... MHP'nin saygıdeğer genel başkanının söyledikleri halk nezdinde tam anlaşılabilseydi tercümeyle uğraşılmazdı. 1 Kasım inşallah bunların noktalanacağı dönem olacak. Allah muhafaza ama aynı cevabı aldınız bir koalisyon ortamı çıktı. 3. defa vatandaşa gidip ne soracaksın? Benim tavsiyem vatandaşın tercihini gözden geçirmesidir. 1 Kasım akşamı vatandaşlar ülkenin birliği bütünlüğüne yönelik tercihlerini gözden geçirirlerse daha hayırlı olacağını düşünüyorum.

YENİLENEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!

Yenilenen pehlivan güreşe doymaz. Yenilince bir daha. Biz senin ders almanla vakit kaybedemeyiz. Türkiye'deki siyasi iktidarların işe koşulması lazım.

ak partili tuğrul türkeş'ten 1 kasım seçim sonucu tahminleri yeniden seçim olur mu

SEÇİM SONUÇLARINDA KOALİSYON ÇIKARSA...

Alışık olanlar 7 Haziran akşamı dükkanı kapattılar. 57. hükümet döneminde rahmetli Ecevit'le DSP ile koalisyon yapmış buna tecrübesi olan sayın Bahçeli ve MHP'nin üst yönetimi 7 Haziran akşamı elle kolla takvime de bakıp çıkmış. Yani belli ki o arada seçimin neticesini değerlendirip ya ben kimle koalisyon yaparım diye onu oturup düşüneceğine 15 Kasım'ın pazara geldiğini biliyor çıktı gece 15 Kasım'da seçim oluyorsa olsun. Şimdi koalisyon tecrübesi olan bu. Vatandaşın dikkat etmesi gereken bir şey var o dönemde de sayın Bahçeli Refah ve Doğru Yol ile koalisyon yapmak istememişti. Bu seferki önerilerine de baktığınızda yani ben girmem amadan sonra hep CHP'yi ve HDP'yi öne çıkartan formülleri önerdi. Demek ki belki de kendi gönlünde bir merkez solun içinde bulunduğu bir iktidar arzusu da yatıyor olabilir tabii.

AK PARTİ HANGİ PARTİYLE KOALİSYON YAPABİLİR?

Gönlüm 1 Kasım'da halkın koalisyon yapmasıdır. Halk bir partiye bir seçimlik yetki vermelidir. Halk tabanında koalisyon olmalı siyasi parti de onu görür.

MHP SİNYALİ!

Tuğrul Türkeş, 'AK Parti ile MHP arasında bir koalisyon olabilir mi?' sorusuna ise "Öyle görünüyor zaten" yanıtını verdi. Türkeş şöyle devam etti:

Öyle görünüyor zaten. CHP'den üst düzeydeki yöneticiler dahi biz HDP'yi Meclis'e soktuk beyanları oldu. Benim ailem HDP'ye oy verdi diyen CHP'li üst düzey yönetici vardı. Bundan memnunlarsa HDP yüzde 13 eşkıyalıkta tavan yapıyor. Eğer değillerse o oy geriye CHP'ye dönecek. Taban koalisyon isterken tepedeki 20-30 adamın aymazlığı sebebiyle bir koalisyon yapılamadı. Bunu gören MHP de siz yapamadıysanız biz tabanda yaparız diyebilir.

BAHÇELİ'YE YANIT

Türkeş, Bahçeli'nin 'MHP'den, AK Parti'yle neden bir koalisyon yapmadınız diye soranlar, bunu isteyenler var. Bunu nasıl söylerler? Çözüm sürecini, 17-25 Aralık'ı nereye koyacağız. AK Parti sütten çıkmış ak kaşık mı ki biz onlarla koalisyon yapalım'' sözleriyle ilgili de şunları söyledi:

Vatandaşımız muhakkak ki bunu anlamıştır sayıyor şunu yapma bunu yapma bunu yapma. Onu durdur bunu kapat sonra belki ben gövdemle işin altına girerim. Sen ne yapacaksın omzumu mu ovmaya geliyorsun benim? Öbürleri bunu yapacaktıysa sen ne iş yapmaya geliyorsun? Sefasını mı süreceksin. Çözüm süreni durdur. Gir koalisyona sen durdur?