BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  SEÇİM

Tuğrul Türkeş AK Parti'den aday oldu

AK Parti 1 Kasım milletvekili aday listesinin açıklandı. MHP'den bugün istifa eden Tuğrul Türkeş'in AK Parti Ankara'dan aday oldu.

Abone ol

Seçim hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı görevini üstlenen ve bugün MHP'den istifa eden Tuğrul Türkeş, 1 Kasım genel seçimleri için AK Parti Ankara Milletvekili adayı oldu.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.

tuğrul-türkeş-ak-partiden-aday-oldu!.20150918151508.jpg

"GELİŞİMİN AK PARTİ İLE ALAKASI YOK"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ziyaret sonrasında gazetecilere şu açıklamayı yapmıştı:

"Sayın Başbakan'a Başbakanlık'taki bir konu ile ilgili bir arzım vardı onun için geldim. Gelişimin AK Parti ile bir alakası yok. Bana kargo ile ihraç kararı yolladılar. Ben kendilerine kargo ile cevap vermeyeceğim, basın yoluyla cevabımı vereceğim. Usulsüz yazışma ile kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin merkez disiplin kurulu yetkisizdir. Ben anayasal bir görevi üstlendim. Benim ihracıma ancak Meclis Grup Disiplin Kurulu karar verir, o da toplanmadı. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Çok yakında cevap vereceğim"

"BANA ULAŞAN BİR BİLGİ YOK"

AK Parti'den aday olduğu yönündeki haberlerden sonra Tuğrul Türkeş konu ile ilgili olarak, "Bana ulaşan bir bilgi yok" açıklamasını yaptı. Türkeş, MHP'den istifasının Bakanlığı etkiler mi sorusuna ise; "Bakanlıktan istifamı gerektirecek bir durum yok" dedi.

tuğrul-türkeş-ak-partiden-aday-oldu!.jpg

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

tuğrul-türkeş-ak-partiden-aday-oldu!.20150918150051.jpgYıldırım Tuğrul Türkeş 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.