BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,36
HABER /  POLİTİKA

Tuğluktan Öcalan pazarlığı

Öcalan'a yeni haklar tanınmasını isteyen Aysel Tuğluk, karşılığında ise binlerce insanın hayatını gösterdi.

Abone ol Bazı çevrelerin tepkisini çeken DTP'li Tuğluk, Bugün'e "ev hapsi" önerisi ile ilgili olarak önemli değerlendirmeler yaptı. Tuğluk iyileştirici düzenlemelerin binlerce insanın hayatını kurtaracağını savundu.

Artık zamanı gelmiştir

Halen yurtdışında bulunan Tuğluk, "Son 10 yıldır tartışılan ve sürekli gündemde olan Öcalan ve İmralı konusuna sadece hukuki açıdan bakamayız. Hukukla ilgili yanını önergede dile getirdim. Devlet, sözkonusu Öcalan olunca kendi yasalarına bile saygı göstermiyor. Herkese tanınan haklar Öcalan'a tanınmıyor? Devletin ve kamuoyunun İmralı'yı tartışma ve yeni bir düzenleme yapma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesine yönelik talepleri sıralayan Tuğluk, "Yanına birkaç arkadaşının verilmesi, bir TV, avukat ve ziyaretçi görüşmelerinin rahat ve düzenli yapılması istekleri yasaldır. Verilmemesi hukuksuzluktur. Belki de çatışmasızlığa yol açabilecek böylesi değişiklikler binlerce insanımızın hayatını da kurtarabilir" dedi.

Kaygı duyuyorum

Tuğluk, Güneydoğu'daki olaylardan kaygı duyduğunu ifade ederek, "Kürt sorununda iç çatışmanın eşiğindeyiz. Bunu kaygıyla söylüyorum. Öcalan ve İmralı meselesi bu tehlikeyi bertaraf etmek için yeniden değerlendirilmelidir. Önerge ile konu artık Meclis’in gündemindedir" diye konuştu.

Ezelhan Üstünkaya-Bugün