BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  GÜNCEL

TÜBİTAK personelinde şaşırtan ayrıntı

Başbakan Erdoğan'ın, "Devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinlemişler" diye işaret ettiği TÜBİTAK'la ilgili şaşırtan gelişme.

Abone ol

TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve BİLGEM Başkanlığı görevinden alınan Hasan Palaz'ın kurumu cemaate yakın Fatih Üniversitesi mezunlarıyla doldurduğu iddia edildi.

40 PERSONELDEN 30'U FATİH'Lİ

Akşam gazetesinin haberine göre, TÜBİTAK'a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nin (BİLGEM), "yüksek gizlilik" dereceli Kripto Yazılım Birimi'nde görev yapan 40 kişilik personelin büyük bölümü, adı cemaatle anılan Fatih Üniversitesi mezunu çıktı.

Paralel yapının deşifre edilmesinin ardından TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve BİLGEM Başkanlığı görevinden alının Hasan Palaz'a bağlı özel birimde görev yapan Fatih Üniversitesi mezunu 30'un üzerinde personelin, Palaz tarafından 2012 yılından itibaren işe alındığı da belgelerle kanıtlandı. Fatih Üniversitesi mezunu personelin bir bölümünün kadrolu, bir bölümünün ise proje bazında görevlendirildiği belirtildi.

UZMANLIKLARI BELLİ DEĞİL

Ulusal güvenlikle ilgili özel birimde görev yapan personelin ağırlıklı olarak Fatih Üniversitesi mezunları arasından seçilmesi ve bu kişiler arasında elektronik ve bilgisayar bölümü dışındaki alakasız bölümlerden mezun isimlerin de yer alması şüpheleri artırdı.

BAĞLANTILARI İNCELENİYOR

TÜBİTAK'ta yürütülen idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılarak izne çıkarılan 5 kişinin de Kripto Yazılım Birimi'nde görev yaptığı öğrenildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, başlattığı idari soruşturmada bu birimde görev yapan personelin kimlik ve bağlantıları da mercek altına alınacak.