BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,66
ALTIN 2.382,70
HABER /  GÜNCEL

TSYD'den Kanaryalar'a ağır kınama

Fenerbahçeli taraftarın dün akşam ki Shakhtar Donetsk maçında gazetecilere yönelik saldırısına tepkiler dinmiyor.

Abone ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), şike soruşturması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe'nin, Shakhtar Donetsk'le yaptığı maçta gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. Dernekten yapılan açıklamada, "Medyanın günah keçisi ilan edilmesi haksızlıktır" denildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), dün akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Yönetim Kurulu imzasıyla yayımlanan bildiride, olayların ''üzüntü verici olmanın da ötesine'' geçtiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bazı meslektaşlarımızın, stat müdürünün direktifleriyle stada alınmamaktan başlayıp, görev yapmalarını önleyici nitelikteki saldırıları nefretle kınıyoruz. Stat müdürlerinin böyle bir yetkilerinin olmadığını da hatırlatmak istiyoruz.Bunlar, uygar ülkelerin kabul ettiği en önemli demokratik değerler arasında olan basın özgürlüğüne ağır saldırıdır. Elbette ki ilgili yasalara göre de açık bir suç oluşturmaktadır. Bu gelişmelerle ilgili olarak yetkili kuruluşların gerekeni en kısa zamanda yapacağına inanıyoruz.

Bu ülkede yaşanan her durumun sorumlusu olarak medyayı görme alışkanlığında bir kesim var. Ancak günü geldiğinde medya en çok onlara gerekli olabiliyor. Bunun örnekleri bugüne kadar defalarca yaşandı. Bundan sonra da yaşanacak. Ayrıca, bir bölüm taraftar kendilerine sürekli öfkeli olma ve saldırganlıkta bulunma hakkının verildiğini sanıyor. Bugüne kadar yasaların yeterince işlemeyişi onları hiçbir kural ve düzen tanımaz hale getirdi. Ancak yeni yasa nedeniyle insanların başlarına neler gelebileceği konusunda bazı belirtiler ortaya çıkmaya başladı. Bundan sonra çok daha zor durumlara düşebilecekleri konusunda uyarıda bulunmayı yararlı görüyoruz.''

BASIN TRİBÜNLERİNİN KONUMU

Açıklamada, statlarda görev yapan basın mensuplarının bulunacağı tribünün konumuna ilişkin yanlış uygulamaların hangi sonuçlara yol açabileceğinin bir kez daha ortaya çıktığı vurgulanarak şöyle devam edildi:

''Taraftarla gereğinden fazla iç içe olunmasına yol açacak mekan düzenlemeleri, ilgili UEFA kurallarına ve uyarılara karşın düzeltilmemektedir. Bunun bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığı, bizzat ilgili kişiler tarafından ifade edilmektedir.''

'HERKES SAĞDUYU OLMALI'

TSYD bildirisinde, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle bazı kulüplerin sıkıntılı bir dönemden geçtiği, ancak bu dönemde herkesin sağduyu içinde davranmasının zorunlu olduğu bildirildi.