BIST 10.171
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.390,78
HABER /  GÜNCEL

Tsunamide kaybolan kızını 10 yıl sonra buldu

Endonezya’nın Açe bölgesinde 2004 yılında yaşanan tsunami sırasında kaybolan Raudhatul Jannah, 10 yıl sonra öz ailesi tarafından bulundu.<br...

Abone ol

Endonezya’nın Açe bölgesinde 2004 yılında yaşanan tsunami sırasında kaybolan Raudhatul Jannah, 10 yıl sonra öz ailesi tarafından bulundu.
Jannah’ın öz dayısı, tsunami sırasında kaybolan ve o dönemde 4 yaşında olan yeğenini geçtiğimiz Haziran ayında sokakta yürürken gördü. Bir süre Jannah’ı takip eden dayı daha sonra küçük kız hakkında araştırma yaptı ve kızın 2004 yılındaki tsunami sırasında kaybolduğunu öğrendi. Kardeşinden olayı öğrenen Jannah’ın öz annesi Jamaliah ise hemen eşiyle birlikte kızının yanına gitti ve küçük kızı bulan aileyle görüştü. Kızını gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını belirten anne Jamaliah, “Eşim ve ben çok mutluyuz. Allah’a şükürler olsun ki kaybolan kızım 10 yıl sonra bize geri döndü. Onu ilk gördüğümde kalbim çok hızlı atıyordu” dedi. Kızının tsunami sonrası sel sularında sürüklendiğini ve Açe adasının güney kısmında bir balıkçı tarafından bulunduğunu kaydeden Jamaliah, kızının balıkçının annesi tarafından büyütüldüğünü ifade etti.

DNA TESTİ YAPTIRACAK
Tüm yaşananlar sonrası Jannah, öz ailesinin yanına dönerken, anne Jamaliah kızına DNA testi yaptıracaklarını belirtti. Jannah’ın öz kızı olduğundan emin olduğunu ifade eden anne, ilk gördüğünde kızını hemen tanıdığını iddia etti. Anne açıklamasında, “Eğer herhangi birinin şüphesi varsa ben DNA testi yaptırmaya hazırım” dedi. Tsunami sonrası kızı Janiah’la birlikte o zaman 7 yaşında olan oğlu Azhari’yi de kaybettiklerini belirten anne, şimdilerde tüm kıyı kentlerinde oğulları Azhari’yi aradıklarını dile getirdi. Jamaliah ayrıca, “Kızım bana tsunami sonrası kardeşiyle sürüklendiklerini ve bir adaya düştüklerini fakat kardeşine ne olduğunu bilmediğini söylediği” dedi. Endonezya basını da küçük kızın tsunami sonrası yaşadığı travma nedeniyle öğrenme güçlüğü yaşadığını ve bu yüzden halen dördüncü sınıfa gittiğini belirtti. Basında çıkan haberlerde ayrıca küçük kızın sürekli gülümsediği fakat pek fazla konuşmadığı ifade edildi.
2004 yılında Endonezya’nın Sumatra adasında meydana gelen 9.1 şiddetindeki deprem sonrası Hint Okyanusu’nda büyük bir tsunami oluşmuştu. Yaşanan afette 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.
(İHA)