BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.464,98
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın sansürlediği Atatürk'lü fotoğraf

Genelkurmay'ın sitesinde yayınlanan Atatürk'ün Çerkez Ethem ile olan fotoğraf sansüre uğradı. TSK Ethem'in yüzünü fotoşopla deforme etti.

Abone ol

İNTERNETHABER - Genelkurmay'ın sitesinde yayınladığı Atatürk fotoğrafları içinde yer alan Çerkez Ethemli bir fotoğraf tuhaf bir sansüre uğradı.

Atatürk'ün hayıtını anlatmak için TSK sitesi içinde ayrı bir kategori açılmıştı. Atatürk köşesine TSK arşivindeki çok özel fotoğrafları da aktarmıştı.

YÜZÜNÜ OYDULAR

Atatürk'ü yıl yıl anlatan fotoğraf albümünde 1920'de Ankara Garı'nda çekilmiş bir kare yer alıyor. Fotoğrafta kurtuluş savaşına katılan ancak daha sonra isyancı olup 'hain' ilan edilen Çerkez Ethem Atatürk'ün hemen yanında yer alıyor.

Ancak fotoğraf karesinde bu kişinin kim olduğunu anlamak neredeyse imkansız hale getirilmiş. Zira Çerkez Ethem'in yüzü fotoşopla deforme edilmiş.

İŞTE TSK SİTESİNDEKİ O KARE

atatürk-çerkez-ethem-tsk-sitesindeki-fotoğrafi.jpg
BU DA FOTOĞRAFIN ORJİNAL HALİ

TSK sitesinde yüzü oyulmuş Çerkez Ethem'li karenin orjinali aşağıdaki gibi. Gördüğünüz gibi Ethem'in yüzü fotoğrafta gayet temiz çıkmış. Bu da Genelkurmay sitesindeki fotoğrafın kasıtlı bir deformeye tabi tutulduğu izlenimi veriyor.

atatürk-çerkez-ethem.jpg