BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

İKEA'nın İsveç köftesinde at eti çıktı!

İKEA mağazalarında severek tüketilen İsveç köftesinin içinde bakın ne çıktı.

Abone ol

İKEA'nın restorant bölümünde en beğenilen yiyeceklerinden biri olan İsveç köftesinin içinden at eti çıkması sonucu inceleme başlatıldı.

Çek Devlet Veterinerlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsveç'te hazırlanıp mobilya mağazasında satılmak üzere bu ülkeye gönderilen bir kilogramlık köfte paketlerinin incelendiği belirtildi. At eti bulunduğu tespit edilen 760 paketin tüketiciye sunulmasının engellendiği açıklandı.

Kurum ayrıca Polonya'dan ithal edilen ve hamburgerde kullanılacak "sığır" etlerinde de at eti rastlandığını duyurdu.

IKEA TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Çıkan haberler üzerine IKEA'nın Türkiye yönetimi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle belirtildi:

IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir.

IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen ‘Pınar Et’ ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.


NESTLE'DE DE ÇIKMIŞTI

Avrupa'yı haftalardır sarsan at eti skandalı dünyanın en büyük gıda şirketi Nestle'yi de vurdu.

İsviçre merkezli şirket, testlerde at DNA'sına rastlanması nedeniyle İspanya ve İtalya'da süpermarketlere dağıttığı sığır etinden yapılmış makarna yemeklerini raflardan kaldırdı.

Şirket Almanya'daki tedarikçisinden etli ürün almayı durdurdu. Nestle ürünlerinde at etine rastlanan büyük gıda şirketlerinden sonuncusu oldu.