BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan o ses kaydına jet yalanlama!

Genelkurmay Başkanlığı, internete düşen ses kaydı haberlerini yalanladı

Abone ol

Balyoz darbe planlarının yer aldığı CD'lerle ilgili internete yeni bir ses kaydı düştü. İddialara göre 1. Ordu Askerî Başsavcısı Albay Bülent M. ile birlikte 5 askerî hukukçuya ait olduğu ileri sürülen kayıtta, darbe planları ile ilgili itiraflar var.

Genelkurmay Başbanlığı ise iddialara dayanak olarak gösterilen ses kayıtlarının 'montaj' olduğu açıklamasını yaptı.

Konuşmanın bir yerinde Albay Bülent M. olduğu iddia edilen kişi, "Bunlar buzdağının görünen yüzü" diyor. Gölcük'te 6 Aralık'ta yapılan aramadan sonra kayda alındığı anlaşılan konuşmalar, sanıkların 'planlar sahte' savunmasını çökelttiği iddia ediliyor.

Kayıtta, sivil savcıların görevlendirdiği askerî bilirkişinin raporuyla ilgili konuşmalarda raporun çok iyi hazırlandığı belirtilirken, şu ifadeler kullanılıyor:

"Bilirkişi olan binbaşı gibi yeteneklisini hayatımda görmedim ama adamı raporu nedeniyle kaydırdılar. Savcılar tarafsız askerî bilirkişilerle çalışabilse, ellerindeki mesaj emirlerinden darbe hazırlığını hemen ispatlarlar. Balyoz CD'lerinde var bunlar. Sen onları fark ettin. Yarın adamlar bir daha askerî bilirkişiyi dinleseler senin fark ettiğin şeyleri fark edecekler."