BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.416,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

TSK'da depreme AK Parti'den ilk tepki

Komutanların emekliliğini istemesi Ankara'da deprem etkisi yaratırken hükümet kanadından ilk açıklamalar gelmeye başladı

Abone ol

Yüksek Askeri Şura öncesi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliğini istemesine hükümet kanadından ilk açıklama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, ''Hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim? Emeklilik tek taraflı bir irade beyanıdır. Devlette işler kalmaz, devlette süreklilik esastır. Gereği yapılır" dedi.


Komutanların istifasıyla ilgili ilk açıklama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının görevden ayrılmasıyla ilgili soruya, "Haber çok yeni. İstifa değil de emekliliklerini istemişler. Değerlendirmeler yapılıyor. Gerekli açıklamalar yapılacak" dedi.

BAKAN YILDIRIM: GEREĞİ YAPILIR...

Yıldırım daha sonra yaptığı açıklamada ise net bir tavır sergiledi. Yıldırım şunları söyledi:

''Bana gelen bilgi emekliliklerini istemişler. Hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim? Emeklilik tek taraflı bir irade beyanıdır. Bunun değerlendirilecek bir yanı yok. Devlette işler kalmaz, devlette süreklilik esastır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbirimiz ilanihaye bir görevde kalacağız diye bir şey yok. Tek taraflı irade beyanıdır. Emekliliklerini istemişlerdir, gereği yapılır"

BAKAN ERGÜN: ÖNCE BİLGİLERİ ALALIM

İzmit ilçesindeki Sümer Polis Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Ergün, gazetecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'in emekliliğini istediğini hatırlatması üzerine, ''Gelişmeleri daha takip edemedik. Bir görelim ne olduğunu. Bilgileri alalım ona göre değerlendirme yaparız'' diye konuştu.

YAZICI: HUKUKİ SÜREÇ İÇİNDE ÇÖZÜLÜR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, istifalarla ilgili soruya, hukuk devletinde her davranışın, eylemin ve işlemin bir hukuku olduğunu ifade ederek, ''Dolayısıyla hukuki süreç içerisinde bu işlemi takip ediyoruz'' yanıtı verdi.

Yazıcı, hukuk ve hukukun üstünlüğünün önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bütün vatandaşlar gibi kamu görevlilerinin de davranışlarının, eylem ve işlemlerinin bir hukuku var. Hukuk herkesin güvencesi. Dolayısıyla hukuki ölçüler içerisinde mevcut pozisyonlar çözülür'' şeklinde konuştu. 


İÇİŞLERİ BAKANI ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Ordu'daki temasları kapsamında bir festivale katılan Bakan Şahin gelişmeler üzerine programını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti.