BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.406,00
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları istifa etti

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile birlikte kara, hava ve deniz kuvvet komutanları istifa etti. Başbakan Erdoğan haberler üzerine İstifa programını istifa etti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanı istifa etti.

Genelkurmay başkanı ile birlikte kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının istifası Pazartesi günü yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesine rastlıyor.

NTV televizyonu, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Koşaner'in "gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğinin" belirtildiğini duyuruyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haberler üzerine İstanbul programını iptal ettiği bildiriliyor.

Bu durumda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atamalara karar verecek Yüksek Askeri Şura'nın yapılmasının net olmadığı da gelen haberler arasında.

Koşaner, geçen yıl, üç yıl süre için genelkurmay başkanlığına atanmıştı.

Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamada YAŞ'ta bir gerginlik olmasını beklemediğini söylemişti.

Geçen yıl, YAŞ'ta hükümeti devirmeye yönelik komplo davalarında adı geçen isimlerin terfi edilmesi, hükümetin karşı çıkması üzerine gerçekleşememişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura ile ilgili dün yapılan pürüz olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, ''Normal olan şeyler bunlardır." demişti.

İstifalar öncesinde CNN Türk televizyonu, hükümet aleyhinde propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu belirtilen internet siteleriyle ilgili soruştuma kapsamında Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdelen hakkında yakalama emri çıkarıldığını duyurmuştu.