BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızlar erkekleri 8'e katladı!

Kur'an kursu ve hafızlığa ilgi artıyor. Kız öğrenci sayısında rekor artış var. Diyanet'i düşündüren ise erkeklerin ilgisizliği...

Abone ol

Prof. Hasan Kamil Yılmaz, Şanlıurfa Müftülüğünce, Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda, kız talebeler için düzenlenen ''Hafızlık Merasimi''nde yaptığı konuşmada, Kur'an öğreniminin önemine değindi.

Kız öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçenleri tebrik eden Yılmaz, kızların Kur'an kurslarına daha çok ilgi gösterdiğini belirtti.

Ailenin temel taşının anneler olduğunu, iyi eğitim almış ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş annelerin yetiştireceği nesillerin de çok daha farklı olacağını anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Belki bizim bugüne kadar çok ihmal ettiğimiz bir alandı kız çocuklarımız ve kurslarımız. İftiharla söyleyebiliriz ki son yıllarda kız Kur'an kursu öğrencilerimizin ve hafızalarımızın sayısı erkeklerin yaklaşık 8 katıdır. Bu benim için çok anlamlı. Kızlarımız için tebriğe şayan, erkeklerimiz için ise düşündürücüdür. Bu kızlarımızın atak ve çalışkan oluşunu gösteriyor.

Kızlarımızın Kur'an'a ilgisi görülürken öbür taraftan erkek çocuklarımızın bu konuda biraz zaaf gösterdiği ortaya çıkıyor. Erkek Kur'an kurslarımızın sayısı da öğrencisi de artmalıdır. Bunun için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Kur'an hepimizin Kur'an-ı, sadece kızlarımıza emanet kalırsa, kızlarımıza haksızlık etmiş oluruz. Erkekler de görevlerini yapmamış olur.''