BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

TSK yerine MSB konuşsun!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten zehir zemberek sözler...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Konu ne olursa olsun TSK hiç bildiri yayımlamamalı" çıkışının ardından, dün de, "TSK yerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) konuşsun" önerisini gündeme getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, darbe ve darbe girişimlerini, bünyeye bulaşmış hastalık ve virüsler olarak değerlendirdi. Bu tür girişimlerin TSK bünyesinden çıkarılıp atılmasının silahlı kuvvetlerin saygınlığını artıracağını hemde demokratikleşmede önemli bir adım atılmış olacağını  belirterek şöyle konuştu:

"Bugün yapılan budur, yani vücuttan bu hastalık, virüs ve safraların atılması, tedavisi. Yayımlanan bildiri muhtıra anlamındaysa bu zaten kabul edilemez, birisi Silahlı Kuvvetlere hakaret edebilir, haksız bir ithamda bulunabilir, burada da yargı devreye girmelidir, hukuk müşavirlikleri aracılığıyla buna muhatap olmalıdır, çok gerekliyse de, yani TSK'ya bir haksızlık yapılıyorsa açıklamayı MSB yapmalıdır. Çünkü, şu anda Genelkurmay'ın siyasetteki muhatabı MSB'dir. Nasıl ki üniversitelerin hükümet nezdindeki muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı ise, TSK'nın hükümet nezdindeki muhatabı da MSB'dir, bence iş oralarla yürütülmelidir.

YARGIDA KİMYA BOZUK

Yargının da demokratikleşmesi gerekiyor, şimdi bu süreç devam ediyor. Bu hokus pokus yöntemiyle, kanunları değiştirmekle de olmuyor, uygulama önemli, zihniyet değişip dönüşmediği zaman kağıt üzerindeki metinler anlamsız kalıyor. Yargının sıkıntılar içinde olduğunu biliyoruz. Yargının fiziki, teknolojik, özlük hakları alt yapılarını iyileştirdik, şimdi kimyasının düzelmesi gerekiyor. Haşa yargı mensuplarını hedef alıyor değilim, çağdaş ülkelerdeki gibi hakaret edip hakkaniyeti esas alan çoktur, ama işleyişte bir sıkıntının olduğu, kimyada problem olduğu da ortadadır. Bunun düzelmesi gerekiyor.

KANUNİLİK HERKES İÇİN

Dönemin Genelkurmay Başkanı, İkinci Başkanı, Batı Çalışma Grubu, yani 28 Şubat'ı yapanlar bellidir. Her dalga farklı bir ses çıkarıyor. (Çok sayıda generalin tutuklu olması) Bizde zaten harp dönemindeki general sayısı uygulanmış. Herhangi bir kurumdaki adamların sakatlığı tespit edilirse burada adam kalmayacak almayalım diyemezsiniz, kanunilik herkes için gereklidir."