BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  GÜNCEL

'Poşu Davası'ndan 11 yıl 3 ay hapis cezası çıktı

Galatasaray Üniversitesi Cihan Kırmızıgül, PKK'ya yardım etmek, patlayıcı madde bulundurmak ve mala zarar vermek suçlarından toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı ve kamuoyunda 'Poşu Davası' olarak bilinen dava karara bağlandı.

Endüstri Mühendisliğ Fakültesi öğrencisi Kırmızıgül'e, 'PKK'ya yardım etmek, patlayıcı madde bulundurmak ve mala zarar vermek' suçlarından toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Kırmızıgül'ün 'kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek' ve 'güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçlarından ise beraatine hükmedildi.

Mahkeme heyeti Kırmızıgül'e, 'PKK/KONGRA-GEL örgütünün çağrısı ve amaçları doğrultusunda 20 Şubat 2010 tarihinde yasadışı gösteriye katılarak, etrafa molotof kokteyli atıp örgüte yardımcı olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay, patlayıcı madde bulundurmak suçundan da 4 yıl 2 ay hapis ve 100 TL adli para cezası verdi.

Kırmızıgül, olay tarihinde bir mağazaya taş ve molotof kokteyli atarak zarar verdiği gerekçesiyle de 10 ay hapis cezasına çarptıldı.

Kırmızıgül, 10 Şubat 2010 tarihinde Kağıthane'de boynunda poşuyla yürürken, aynı gün o bölgede bir markete molotof atılması üzerine zanlı olarak gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.

Gözaltı süresince tutanak tutan polisler davada verdikleri ifadede molotof atan kişinin Kırmızıgül olup olmadığınan emin olmadıklarını söylemişti.

Kırmızıgül, 25 ay tutuklu kalıp geçen Mart ayındaki celsede tahliye edilmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Kırmızıgül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, "Müvekkilimin şüphe sınırlarını aşan cezalandırılmasını yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Son sözü sorulan Kırmızıgül de "İddianamedeki suçlamları kabul etmiyorum. Ayrıca beni destekleyen hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.