BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

TSK IŞİD mevzilerini obüs toplarıyla dövdü

TSK angajman kurulları çerçevesinde Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan IŞİD mevzilerini vurdu.

Abone ol

Kilis’in Elbeyli ilçesinin karşısında terör örgütü IŞİD ile ÖSO arasındaki çatışmalar sırasında IŞİD’in attığı havan topu Beşiriye konteyner kenti yakınlarındaki boş araziye düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) angajman kurulları çerçevesinde IŞİD mevzilerini vurdu.

Elbeyli ilçesinin Beşiriye köyünün karşısında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar sürerken, IŞİD tarafından atılan havan topu Suriyelilerin kaldığı konteyner kentin yan tarafında boş araziye düştü. Patlamamış olan havan topu bomba imha uzmanları tarafından imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kurulları çerçevesinde IŞİD mevzilerini fırtına obüs toplarıyla dövdü. Çatışmaların Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Beşiriye konteyner kentinin karşısındaki Suriye topraklarında yoğunlaştığı, patlama ve çatışma seslerinin sınır köylerinde duyulduğu bildirildi.
Öte yandan TSK sınır hattında zırhlı araçlar ile devriye geziyor.

VUR EMRİ VERİLDİ...

İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen canlı bombalı eylem sonrası yurt genelinde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlar artırılırken, Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Sınırın riskli bölgelerinde Suriye’den Türkiye’ye Kaçak yollarla giriş yapmaya çalışan unsurlara karşı duyarlı olan güvenlik güçlerinin gerekli hallerde ise 'vur emri' yetkilerini de kullandıkları öğrenildi.