BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  GÜNCEL

Akademisyenler bildirisi krizi! Yakalama kararı çıktı!

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinde imzası bulunan 1.128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlatılırken, ilk yakalama kararı ise Düzce'den geldi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneydoğu'daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak 'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan 1.128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlattı. Düzce'de ise Savcılık bildiriye imza atan isimlerlerden Yrd. Doç. Dr. L.A hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneydoğu'daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak 'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan 1.128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK'nın 301. maddesinde hükme bağlanan, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçu ile TMK'nın 7. maddesinde belirtilen "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından re'sen soruşturma başlatıldı.

İMZACI YARDIMCI DOÇENT İÇİN YAKALAMA KARARI!

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada, "Bin 128 akademisyen, PKK terör örgütünün propagandasını yapacak nitelikte bir bildiri yayınlandığı" haberleri üzerine, ilgili haberlerin suç duyurusu kabul edildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DÜ Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. L.A'nın da bildiride adının geçtiğini hatırlatan Küre, açıklamada şunları kaydetti:

"Başlatılan soruşturma kapsamında bildiriye imza atan bin 128 akademisyen içerisinde yer alan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. L.A'nın, 3713 sayılı Terörle Mücadale Kanunun 6/2. maddesinde düzenlenen, 'Terör örgütlerinin, cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını yayınlamak', 7/2. maddesinde düzenlenen 'Terör örgütü propagandası yapmak', TCK'nın 216/1 maddesinde düzenlenen 'Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 301. maddesinde düzenlenen 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından 14 Ocak 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin adresinde bulunamaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, soruşturmanın derdest olduğu, safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."