BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

TSK El Bab'ı vurdu Fırat Kalkanı son durum haritası

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının El Bâb'daki 15 hedefi vurduğu açıklandı. Son haritaya göre El Bab'a sadece 2 kilometre kaldı.

Abone ol

TSK'dan yapılan açıklamada IŞİD'in elindeki El Bâb kentindeki 15 hedefe hava harekâtı düzenlendiği belirtildi. El Bâb yönünde İlerleyişini süren ÖSO birlikleri dün kentin 2 kilometre yakınına ulaşmıştı.
 
Hava harekâtında IŞİD'e ait 10 savunma mevzisi, komuta merkezleri ve bir cephanelik imha edildi.

PYD/PKK'YA DARBE

Tall Jijan bölgesini ele geçirmeye çalışan PYD/PKK unsurlarına yönelik topçu ve tank atışları sonucu 10 PYD/PKK unsuru etkisiz hale getirildiği vurgulanan TSK açıklamasında, "Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 202 meskûn mahalde (yaklaşık 1.620 km2) kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 35 DEAŞ ve 6

ÖZEL KUVVETLERDEN KEŞİF

Hürriyet'in Suriye'de muhalif kaynaklardan aldığı bilgiye göre, TSK'ya bağlı Özel Kuvvetler keşif timleri El Bab çevresine sızarak kritik yerlerdeki hedefleri belirleyip işaretlemeye başladı. Özel Kuvvetlerden bazı timlerin El Bab içine sızdıkları da ileri sürüldü. Özel Kuvvetlerin hedefleri işaretlemesinden sonra El Bab'a karadan ve havadan yoğun bir taarruz başlatılabileceği belirtiliyor.

PYD/PKK ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

15 HEDEFE 16 HAVA TAARRUZU

13 Kasım 2016 tarihinde 10.44-11.53 ve 20.47-21.22 saatleri arasında iki ayrı saat diliminde Suriye El-Bab bölgesinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği vurgulanarak, 15 hedefe 16 hava taarruzu (atım) icra edildiği kaydedildi.

Hava taarruzları sonucunda DAEŞ terör örgütüne ait olduğu tespit edilen ve DAEŞ terör örgütü tarafından kullanılan 2 komuta kontrol merkezi, 1 cephanelik, 2 karargâh binası ve 10 savunma mevzii imha edildiği ifade edildi.

27 KİLOMETRE DERİNLİK

Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaklaşık bin 600 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırılırken derinlik Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaşmış durumda.

IŞİD DRONE İLE SALDIRDI 4 TSK PERSONELİ YARALANDI

TSK, bölgedeki çatışmalarda dokuz Suriyeli muhalifin şehit olduğunu duyurdu. El Bab'ın kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve bir insansız hava aracından atılan EYP’nin isabet etmesi sonucu dört TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

EL BAB'A 2 KİLOMETRE KALDI

Anadolu Ajansı, dün geçtiği haberinde, TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'in elindeki El Bâb ilçesine girmesine 2 kilometre kaldığını duyurmuştu.

Buna göre, Mare-Cerablus hattında güneye doğru son 3 gündür ilerleyişine hız veren ÖSO güçleri operasyonun yeni aşamasına geçti.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD unsurlarının El Bâb ilçesine yaklaşması üzerine 02.00 sıralarında harekete geçen ÖSO güçleri Hazvan, Süsyan, Aldana, Kıyran, Uglan ve Avlan köyleri ile bazı meskûn mahalleri IŞİD'den aldı.

Böylece, TSK destekli ÖSO, El Bâb ilçesinin 2 kilometre yakınına ulaşmış oldu.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda yaklaşık bin 600 kilometrekarelik alan temizlenirken derinlik Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaşmış durumda.

EL BAB'IN ARDINDAN SIRADA MENBİÇ VE RAKKA VAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından, El Bâb'ın ardından Menbic ve Rakka'ya yönelineceğine dâir açıklamalar yapılmıştı.