BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  DÜNYA

Trump'a Twitter darbesi! Hesabı silindi bakın neden?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı silindi. ABD'deki haber siteleri Trump'ın hesabını silen Twitter çalışanını kahraman ilan etti. Twitter ise o hesabın neden silindiğini açıkladı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın 41 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabı silindi. Trump'ın hesabına girmeye çalışanlar 'Böyle bir hesap yok' ikazı ile karşılaştı. Ortalık karışırken, Twitter hesabın neden silindiğini açıkladı.

Trump'ın Twitter hesabı yaklaşık 13 dakikalığına silindi. Trump'ın hesabına girmeye çalışanlar 'Böyle bir hesap yok' ikazını görüyordu. Ortalık karışırken, sosyal medya şirketi Twitter önce bir çalışanlarının 'yanlışlıkla' Trump'ın hesabını sildiğini açıkladı.

İŞTEKİ SON GÜNÜ OLAN BİR ÇALIŞANIMIZ SİLDİ

İlerleyen dakikalarda ise Twitter'dan ikinci açıklama geldi. Twitter, "Öğrendik ki Twitter'ın müşteri destek ekibinden Perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump'ın hesabı kapatıldı. Geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz" dedi.

MEDYADA KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Attığı tweetleri ile meşhur olan Trump'ın hesabının kapanması ise sosyal medyada büyük ilgi yarattı. Ünlü internet sitesi Mashable, "Gizemli kahraman, sen kimsin? Amerika sana teşekkür etmek istiyor" paylaşımı yaparken, Gizmodo gibi bazı haber siteleri ise Trump'ın hesabını silen çalışan ile röportaj yapmak için sosyal medyadan duyuru yaptı.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLDİ

Siyasetçi David Jolly ise "Söylemem gerek, Twitter'da Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan çalışan Nobel Barış Ödülü'nü alabilir" dedi.

Amerikalı bir Twitter kullanıcısı, Trump'ın hesabının kapalı kaldığı 11 dakikada "Amerikan halkının yeniden tek yürek olduğunu" yazdı.

2017'NİN EN MUTLU ANLARI

Çok sayıda kullanıcı Trump'ın hesabını açmaya çalıştıklarında Twitter sayfasında karşılaştıkları "Üzgünüz böyle bir sayfa yok" ifadesiyle karşılaştıkları anları, 2017'in "en mutlu anları" ilan etti.

"The Verge" adlı internet sitesi, hesabın kapalı olduğu kısa sürede ABD Başkanı'nın "Tuhaf bir söz dizimiyle sıraladığı hakaret ve böbürlenme ifadelerini veya terörizmle ilgili çarpıtma bilgileri paylaşamadığını" yazdı.