BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  DÜNYA

Trump yine kızdıracak: Bizzat kendim gidebilirim

ABD Başkanı Trump, skandal Kudüs kararının ardından, ortalığı daha da karıştıracak küstahça bir açıklama yaptı. Trump, 14 Mayıs'ta Kudüs'teki büyükelçilik açılışına katılabileceğini söyledi.

Abone ol

İSRAİL'de bulunan büyükelçilik binasını Kudüs'e taşıma kararı alarak Filistin'i toprak bütünlüğünğ yok sayan büyük bir provakasyona imza atan ABD'den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'ı ziyaretinde konuyla ilgili: "14 Mayıs'ta Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacak büyükelçiliğin açılışına katılabilirim." açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile buluşan Trump, "Gelmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Eğer mümkün olursa bunu yapacağım"dedi.

NETANYAHU: TARİHİ BİR ADIM

Netanyahu ise, ABD'nin Kudüskararını 'tarihi bir adım' olarak niteleyerek Trump'ın kararının 'çağlar boyunca hatırlanacağını' söyledi.

Aralık ayında Trump ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacaklarını açıklamıştı.

Trump'ın açıklamaları bölgede infiale neden olmuş, dünya genelinde birçok ülke ABD'nin kararının kınamıştı.

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Katz ise, ABD'nin İsrail büyükelçiliğinin İsrail'in kuruluşunun yıldönümü olan 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşınacağını açıklamıştı.