BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  DÜNYA

Trump çarşamba günü konuşacak kıyamet kopacak!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmeye hazırlandığı ileri sürüldü. Trump'ın damadının diplomatik faaliyetleri bölgesel bir savaşa yolaçabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Reuters'a konuşan üst düzey Amerikalı kaynaklara göre Trump, çarşamba günü yapacağı konuşmada Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edebilir.

TRUMP'IN DAMADINDAN KATAR'A ASKERİ HAREKATA YEŞİL IŞIK
İddiaya göre, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir süredir müzakereler yürüten Trump'ın damadı Jared Kushner'ın Suudi Arabistan'ın Katar'a askeri harekat düzenlemesine yeşil ışık yakmış olabileceği de belirtiliyor. Bloomberg, "Böyle bir hamlenin öngörülemez ve çok tehlikeli sonuçları olabilir. Rusya ve Türkiye ile gerilim yaşarız, İran buna silahla karşılık verebilir veya Lübnan'da İran destekli Hizbullah'tan İsrail'e yönelik füze saldırıları yapılabilir" diye yazdı.

Habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu planların hayata geçmesini engellemeye çalışıyor. Trump'ın yıl sonuna kadar Tillerson'ı görevden alacağına yönelik medyaya sızan iddiaların kaynağının da Kushner ekibi olduğu iddia ediliyor.

Trump'ın damadı gaz verdi! İran-Suud savaşına doğru