BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar burada saklanıyor

ABD'nin Suriye'de PYD'ye verdiği silah ve mühimmatın 13 noktada depolandığı belirlendi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, askeri yardımın büyük bölümü henüz kullanılmadı, bu depolarda saklanıyor.

Abone ol

Anadolu Ajansı'nın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG tarafından oluşturulan silah depoları ve sevkiyat güzergahları belirlendi.

Buna göre sevkiyat, 2016 nisan ayından bu yana Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yapılıyor. Simelka'dan giren ağır silahlar, mayına dayanaklı muharip zırhlı araçlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynerler depolara naklediliyor. YPG'lilere silah dağıtımı bu depolar üzerinden yapılıyor.

HASEKE ÜZERİNDEN DAĞITILIYOR
Kara ve hava yoluyla Haseke'ye götürülen silah ve mühimmat iki rotadan terör örgütüne iletiliyor. Kara yoluyla giden ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerleri Fırat nehri çevresindeki noktalara dağıtılıyor. Erbil'den hava yoluyla Rümeylan'daki üsse götürülen silahlar ise Haseke'deki 3 depoya gönderiliyor. Haseke'deki Rümeylan ve Halep'in doğusundaki Harab Işk üslerinden YPG'ye ulaştırılıyor.

AFRİN'DE TOP MERMİSİ ÜRETİMİ
YPG, bu silahları 13 ana depoda saklıyor. Hatay'ın komşusu Afrin'de YPG'ye ait mermi ve havan imalathaneleri ile bazı kömür döküm işletmelerinde top mermisi üretimi yapılıyor. Ajansın haberine göre Şam Yönetimi'nin kontrolündeki alandan geçen ticari TIR’lar Afrin'deki imalathanelere ham madde taşıyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Amerikan ordusu yaklaşık 2 bin asker ile 10 noktada YPG'ye eğitim desteği veriyor. Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa'da konuşlanan Amerikan askerleri YPG'lilere çok namlulu roketatar, top ve karadan karaya füze eğitimi veriyor.

TÜRKİYE'YE VERİLMEYEN SİLAH YPG'DE
Amerikan ordusunun YPG'ye sağladığı silahların büyük bölümünün henüz kullanılmadığı belirtiliyor. Kullanılmayan silah ve mühimmat, Türkiye sınırına 21 kilometre mesafedeki Harab Işk'ta saklanıyor. YPG'ye verilen silahlar arasında Türkiye'nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen ABD'nin Türkiye'ye satmadığı Javelin antitank füzeleri de bulunuyor.