BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

TRT'ye 890 personel alacak

TRT son yılların en büyük alımı için düğmeye bastı. Alınacak personel niteliği iletişim mezunlarını kızdıracak.

Abone ol

TRT Yönetim Kurulu, kuruma 890 yeni kadro ihdas edilmesi için RTÜK’ten onay aldı. 185 personelin alımı için düğmeye basıldı.

TRT, bir süre önce RTÜK’e başvurarak halihazırda kullanılmayan 890 kadronun iptal edilmesini, bunun yerine 890 yeni kadro açılmasını istedi. Üst Kurul’a gönderilen yazıda, kadro istenen alanlar, stajyer muhabir, yapım ve yayın görevlisi, müfettiş yardımcısı ve uzman yardımcısı olarak sıralandı.

890 kadronun 866’sı kurum dışından, 24’ü de kurum içi nakiller için ayrıldı. RTÜK’ün istemi onaylamasının ardından hemen harekete geçen TRT yönetimi ihdas edilen kadroların 185’ini doldurmak için düğmeye bastı. Kurumun yeni personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu çerçevede TRT 30 stajyer spiker, 13 stajyer muhabir, 137 yapım ve yayın görevlisi, 5 avukat alacak. Başvurularda KPSS şartı aranacak.

İLETİŞİM MEZUNLARI KIZACAK

TRT’nin yeni kadrolarına iletişim fakültelerinin yanı sıra bilgi işlem, bilgisayar, resim-iş eğitimi, tiyatro, takı tasarımı, seramik, matematik ve bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği, elektronik gibi bölümlerden mezun olanlar da başvurabilecek.

Genel ve özel şartları taşıyan adaylar, başvurularını TRT’nin internet adresi www.trt.net.tr üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular 1 Kasım 2010’da sona erecek.