BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık'ta engelliler için büyük hizmet

Ayvalık ilçesinde kurulan Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği, önceki gün düzenlenen açılışla engellilere hizmet vermeye başladı.

Abone ol

Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı mevkiinde kurulan dernek, hiçbir engelli federasyonu ve konfederasyonuna bağlı olmaksızın bağımsız olma özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istediği belirtildi.

Görme engelli dernek başkanı Namık Tuncel’in öncülüğünde kurulan ve kısa adı Asted olarak anılan, Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği’nin açılışına engelliler konusunda duyarlılığı ile tanınan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, vatandaşlar ve yörede yaşayan çok sayıda engellinin katıldığı gözlendi.

Sadece yöre halkına değil, genel merkez düzeyinde oldukları için Türkiye genelinde şubeler vererek ülke genelindeki ortopedik, zihinsel, işitme ve görme engellilere çağdaş normlarda hizmet vermek istediklerini kaydeden dernek başkanı Namık Tuncel, “Asted olarak alışılagelmiş bir dernekçilik anlayışından uzak ve tamamen engellileri kucaklayacak çalışmalar yaparak engellilerimizi kucaklamak istiyoruz. Hedeflediklerimiz şimdiye kadar ülke genelinde çalışmalar yapan engelli derneklerinin çalışma şeklinden çok farklı olacak.

Türkiye’de engellilere yönelik çalışmalar yapan hiçbir derneğin hayal bile edemeyeceği projeleri hayata geçirerek, Ayvalık’a bağlı Sarımsaklı mevkii gibi küçücük bir yöreden ülke genelindeki engelliler için dev atılımlar yapacağız” dedi.

Yıllarca engelliler konusunda gerek yurt için ve yurt dışında yapılan çalışmaları gözlemlediğini ve bu zaman içinde de ilginç projeler üzerine çalışmalar yaptığını kaydeden Tuncel, “Şu an vaat ettiklerimiz kesinlikle ütopya değildir. Asted’i izleyin ve yapılacak çalışmaları görün” diye konuştu.