BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TRTden Rum Artaniye veto

Sibel Tüzün'ün Türkiye'ye davet ettiği Rum sanatçı Arnette Artani TRT'den veto yedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısını dikkate alan TRT yönetimi, iki gün süren toplantıların sonunda Güney Kıbrıslı Rum sanatçının TRT'ye çıkamayacağına karar verdi.

Tüzün, geçtiğimiz günlerde şarkısının tanıtımı için Atina üzerinden Rum Kesimi'ne giderek resmi devlet televizyonu CyBC kanalına çıkmış, Rum Kesimi de, Rum sanatçı Artani'nin TRT'de çıkmasını talep etmişti.

TRT: ANLAŞMA BİZDEN BAĞIMSIZ

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Sibel Tüzün’ün Güney Kıbrıs ziyaretinde bu ülkenin temsilcisi Annette Artani’yi Türkiye’ye davetinin TRT’den bağımsız yapıldığı, Artani’nin TRT’nin herhangi bir programına çıkmasının söz konusu olmadığı açıklandı.

TRT’den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’ın başkenti Atina’da 18-20 Mayıs 2006 tarihlerinde düzenlenecek 2006 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere seçilen Sibel Tüzün ve bağlı bulunduğu şirket Arinna ile TRT arasında bir sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Bu sözleşmede tanıtım çalışmalarının sanatçı ve Arinna şirketinin sorumluluğuna bırakıldığının belirtildiği açıklamada, tanıtım amacıyla Tüzün’ün pek çok ülkeye gittiği ve bazı ülkeleri temsil eden sanatçıların da Türkiye’ye geldiği ifade edildi.

Bu çerçevede Sibel Tüzün’ün de Güney Kıbrıs’a tanıtım amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:

"Sibel Tüzün’ün Güney Kıbrıs seyahati de 2006 Eurovision Şarkı Yarışması tanıtım çalışmaları çerçevesinde yapılmıştır. Yarışmaya katılan 38 ülke sanatçısından hiçbiri TRT tarafından davet edilmemiştir.

Sanatçımız Sibel Tüzün, Güney Kıbrıs seyahatinde sanatçılarını ülkemize davet etmiş ve bir çerçevede kendisine bir tanıtım programı hazırlamıştır. Bu davet, diğer ülkelerde olduğu gibi kurumdan bağımsız olarak Sibel Tüzün ve şirketi tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla, Annette Artani’yi herhangi bir programımıza çıkarma mükellefiyetimiz söz konusu değildir. Ayrıca, Annette Artani’nin Türkiye’ye geleceği tarihlerde yayınlanacak müzik-eğlence programlarımızın konukları önceden belirlenmiştir."