BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  POLİTİKA

Iraka Gül gibi yanıt

Irak'ın 'çekil notasına' bakan düzeyinde yanıt geldi. Gül, Irak'ın notasına imalı bir cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, her sene bahar ayında terör örgütünde hareketlenme olduğu için Türkiye'nin tedbir aldığını belirterek, ''Kuzey Irak'ta yapılanlar tamamen terör örgütünün Türkiye'ye sızmasını önlemeye yöneliktir. Madem kendi güçleri yeteri kadar yok, terörle mücadele etme kabiliyetine sahip değiller, o zaman bu aldığımız tedbirlerden dolayı memnun olsunlar'' dedi.

Bakan Gül eşi Hayrünisa Gül ile konakladıkları Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı yaptıktan sonra, Bulgaristan'a gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şunları kaydetti:

''Irak'la ilgili gerçekleri söyledim. Yeni bir şey söz konusu değil. Her sene bahar ayında terör örgütünde hareketlenme olduğu için tedbirimizi aldık. Kuzey Irak basınında daha büyük yankı buldu bu. Ama geçen sene yapılanlardan başka bir şey söz konusu değil, ne yaptıysak o. Kuzey Irak'ta yapılanlar tamamen terör örgütünün Türkiye'ye sızmasını önlemeye öneliktir.''

Yapılanların aslında Irak'ın da işine yaradığını ifade eden Gül, terör örgütünün yarın Irak'ın da başına tehlike olacağını kaydetti. Türkiye'nin başka bir komşusunun da geçmişte terörü fark etmediğini, şimdi terörün başına tehlike olduğu bir durumu yaşadığını söyleyen Gül, bu durumun Irak'ın da başına gelebileceğini vurguladı.

FAALİYETLERE YARDIMCI OLUNMASI
Gül, Irak'ın yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler dolayısıyla kesinlikle bir rahatsızlığının söz konusu olmaması gerektiğini kaydetti. Gül, ''Hatta bizim bu faaliyetlerimize onların yardımcı olması gerekir. Madem kendi güçleri yeteri kadar yok, terörle mücadele etme kabiliyetine sahip değiller, o zaman bu aldığımız tedbirlerden dolayı memnun olsunlar'' diye konuştu.

Bu tedbirlerin kesinlikle alınacağını belirten Gül, terörle başka türlü mücadele edilemeyeceğini ve bunu herkesin bildiğini sözlerine ekledi. Gül ve beraberindekiler, Kapıkule gümrüğünden işlemlerin tamamlanmasının ardından, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Vali Yardımcısı Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Burhan Ergin, İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve öteki yetkililer tarafından Bulgaristan'a uğurlandı.