BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

TRT'den Che'ye doğumgünü kutlaması

TRT Türk ekranlarında Küba'nın efsanevi gerilla lideri Che Guavera'nın doğumgünü kutlamaları haber oldu. Olmaz demeyin. İşte o görüntüler..

Abone ol

TRT Türk ekranlarında Küba'nın efsanevi gerilla lideri Che Guavera'nın doğumgünü kutlamalarının haber yapılması gazeteciler.com'un gözünden kaçmadı. 

İşte gazeteciler.com'un dikkat çeken haberi...

TRT'ye son zamanlarda bir haller oldu. Belki de kurulduğu günden beri tarafsızlık konusunda ağır eleştirilere maruz kalan TRT Televizyonu bir süredir ilginç haberlere ve çarpıcı programlara imza atıyor. Geçen ay içinde TRT ekranlarına TKP Genel Başkanı konuk oldu ve ilk defa partisinin siyasi propagandasını devlet televizyonunda açık açık yapabildi.

Dün de TRT Türk ekranlarında Arjantinli devrimci Che Guavera'nın doğumgünü kutlandı. Şaka gibi ama okuduklarınız gerçek.

SİYASİLERİN CHE İLE İMTİHANI

Kısa bir süre önce "Che'nin izindeyiz" yazılı pankartlar ile eylem yapan doktorlar'a Sağlık Bakanı "O bir katil" diye tepki göstermişti.

Ardından Başmüzakereci Egemen Bağış "Che yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi" diyerek ilginç bir tepki gösterdi.

Son olarak da Bursa'da seçim gezisi yapan Bülent Arınç, bir dükkanda gördüğü fotoğrafları efsanevi devrimci Che Guavera'ya benzeterek "Che Guavera'dan korkarım" dedi.

TRT'DEN CHE'NİN DOĞUMGÜNÜ HABERİ

TRT ise dün Küba'da doğum günü kutlanan marksist devrimci Che Guavera'nın hayat hikayesini haberleştirerek izleyicileriyle paylaştı.

Haber görüntüsünün altında EFSANE LİDER CHE yazarken, fonda da Che anısına bestelenen ve çok bilinen Hasta siempre şarkısının çalındı. Haber metninde Che'nin marksist kişiliğinin altı çizilirken, askeri eğitim gördüğü, Kübalı diktatör Batista'ya karşı gerilla savaşı verdiği, doktor kimliğinin Küba dağlarında gerillaya dönüştüğü uzun uzun anlatıldı.

Che Guavera'nın doğumgününü bir haber ile kutlayan TRT Türk'ün başında Ümit Sezgin'in olması TRT'nin habercilik anlayışına bu olumlu katkıyı yapmış gibi görünüyor.

İşte o görüntüler....