BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

TRT ve Bakanlıktan belgesel projesi

TRT ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından hazırlanan belgesellerin tanıtımı yapıldı.

Abone ol

TRT ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Habip Yanç tarafından hazırlanan ''Hava, Su ve Toprak'' ile ''Saklı Cennetler'' adlı belgesellerin tanıtım galası yapıldı.

Milli Kütüphane Sergi Salonundaki galaya, TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Belgesellerin tanıtım galasının yanı sıra Yanç'ın fotoğraflarından oluşan ''Saklı Cennetler'' sergisi de izlenime sunuldu.

Galada, öncelikle Yanç'ın kamera arkası çekimlerinden oluşan sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Canpolat, Türkiye'de belgeselciliğin önemine dikkati çekti.

Belgesellere konu olan çevrenin öneminin her geçen gün arttığını belirten Canpolat, ''Çevre bilincinin oluşması için bu tür yapımlara ihtiyaç var'' dedi. Canpolat, belgesellerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu da Türkiye'nin cennet köşelerinin tanıtımına yönelik belgesellerin önemine işaret ederek, ''Şahsen bu görüntüleri izlerken çekim yapan arkadaşlara imrendim. Ülkemizin her köşesi güzelliklerle dolu ve bunların görülmesi gerekiyor'' dedi.

Konuşmaların ardından ''Saklı Cennetler'' adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

'SEYİRCİNİN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ'' 

Belgesellerin yapımını ve yönetmenliğini üstlenen Habip Yanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf çekimleri için Altındere Vadisi, Karagöl-Sahara ve Kaçkar Dağları Milli Parkları'na farklı mevsimlerde gittiklerini söyledi.

Çekimleri büyük bir istekle yaptıklarını dile getiren Yanç, ''Ben fotoğraflarımı çektim, belgeselimi hazırladım. Bundan sonra seyircinin görüşü önemli. Ne kadar güzel olduğunu söylersem söyleyeyim karşımdaki gözler bunu görmezse bunun bir anlamı olmaz'' diye konuştu.

Yanç, talep olması halinde bu tür çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. 

''HAVA, SU VE TOPRAK'', ''SAKLI CENNETLER'' 

TRT ile Çevre ve Orman Bakanlığının imzaladığı protokol kapsamında ortaklaşa hazırlanan ''Hava, Su ve Toprak'' adlı program, hava, deniz, su, deniz ve çevre kirliliğinin yanı sıra özel ağaçlandırma ve küresel ısınma konularını da ele alıyor. 7 bölümlük belgesel, 5 Ocaktan itibaren TRT Gap kanalında haftalık periyotlarla seyirciyle buluşuyor.

Öte yandan Başkomutan Tarihi Milli Parkı, Küre Dağları, Altındere Vadisi, Kaçkar Dağları Milli Parkları, Karagöl-Sahara ve Hatilla Vadisi Milli Parklarını içeren 6 bölümlük ''Saklı Cennetler'' adlı belgesel dizi de 23 Şubat tarihinden itibaren aynı kanalda ve haftalık periyotlarla yayına girecek.