BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

TRT nasıl düzelecek?

Her gün bir başka yolsuzluk söylentileriyle gündeme gele TRT'de nasıl düzelecek? Vatan'dan Mustafa Mutlu geçmişte yaşanan bir olayla bu sorunun cevabını araladı.

Abone ol

Her gün bir başka yolsuzluk iddiasıyla gündeme gelen TRT nasıl düzelecek? Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, "TRT bugünlere nasıl geldi?" yazısıyla geçmişte yaşanan bir olayı aktararak her şeye rağmen ümitli olunabileceğini ortaya koydu:

Yazı: Mustafa Mutlu
Kaynak: www.vatanim.com.tr  

Gün geçmiyor ki ilgili ilgisiz herkesin Genel Müdür olmak için yarıştığı TRT'den bir yolsuzluk haberi gelmesin...

Herkes, mali özerkliğini ve yayıncılık dinamizmini kaybetmiş bu kuruma "baş" olmak istiyor, çünkü "ekmek" bol bu kurumda...

TRT'de sadece son yıllarda ortaya çıkan bir alışkanlık da değil yolsuzluklar, usulsüzlükler!

Meslek büyüğüm Uğur Dündar anlattı:

Yıllar önce TRT'de çalışırken, gurbetteki işçilerin yaşamlarıyla ilgili belgesel yapmak üzere bir aylığına Almanya'ya gönderilir. Otel, yemek, kamera kirası gibi masraflar için de 10 bin mark harcırah verilir. Ama gurbetteki işçiler Uğur Dündar'ı ve ekibini ne otelde yatırırlar ne de lokantada yemek yedirirler... Böyle olunca Dündar, cebinde 3 bin markla Türkiye'ye döner ve parayı TRT muhasebesine iade etmek ister. O güne kadar böyle bir "olay"a tanık olmayan TRT veznesi parayı almaz, adres olarak Merkez Bankası'nı gösterir.

Dündar binbir zahmetle artan 3 bin markı Merkez Bankası veznesine yatırıp arkasına döndüğünde, herkesin kendisine gülerek baktığını görür!

Çünkü bu bir ilktir...


***

Kısacası, daha o yıllarda bile bu kuruma kazık atmayana "enayi" gözüyle bakılıyormuş.

TRT'nin bugünlere nasıl geldiğini daha iyi anlayabilmeniz için, sevgili Uğur Dündar'ın hoşgörüsüne sığınarak sizlerle de paylaşmak istedim.