BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

TRT muhabiri Turan'dan haber var!

TRT Türk adına görev yapan ve 18 Ağustos'ta tutuklanan Türk gazeteci Metin Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Tutuklu Türk gazeteci Metin Turan bulunduğu hapishaneden Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ile telefonla konuştu. Turan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

TRT Türk adına görev yapan ve 18 Ağustos'ta tutuklanan Türk gazeteci Metin Turan, bulunduğu hapishaneden Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ile telefonla konuştu. 

Gözaltına alındığı gün Mısır güvenlik güçlerinden şiddet gören ve yaralanan Metin Turan, telefonda şu an için  durumunun iyi olduğunu da söyledi. Turan, Erkan Durdu aracılığıyla Türkiye'ye "özgürlüğümü bekliyorum" mesajı verdi. 

Durdu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Metin Turan'ın durumunu başından beri çok yakından izlediklerini, kendisiyle iletişim kurmaya çalıştıklarını anlattı. Ancak bugüne kadar Metin Turan'ın kimseyle görüştürülmediğini de anlatan Durdu, "bugün ise Mısır'da Türk gazetecilere yardım eden, bizimle çalışan Hasan Hüsnü, Metin Turan'la yüzyüze görüşmeyi başardı. Beraberinde Metin Turan'ın bulunduğu hapishaneye bir telefon sokmayı da başaran Hasan Hüsnü, Metin Turan'ı benimle konuşturdu" dedi. 

Turan'a, durumunun tüm yetkililer tarafından çok yakından izlendiğini, Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın konuyla özel olarak ilgilendiğini anlattığını söyleyen Durdu, "Sesi iyi geliyordu. Şu anda herhangi bir şiddet olmadığını, durumunun iyi olduğunu söyledi" diye konuştu.

15 gün sonra mahkeme önüne çıkarılacak olan TRT muhabiri Metin Turan'ın kendisi aracılığıyla tüm Türkiye'ye, "özgürlüğümü bekliyorum" mesajını ilettiğini de kaydeden Erkan Durdu, "Bana, "durumum iyi. Özgür kalacağım günü bekliyorum. Türkiye'deki meslektaşlarımın da desteklerini bekliyorum' mesajı verdi" dedi. 

Durdu, Türk gazeteci Metin Turan'ın serbest kalması için Türkiye'nin her türlü imkanı devreye soktuğunu ve çabasını sürdürdüğünü de söyledi. 

Metin Turan, beraberinde Anadolu Ajansı adına görev yapan, Mısır vatandaşı Hiba Zekeriye ile birlikte Kahire’de 18 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. İki gazeteci, Mısır güvenlik güçlerinin abluka altına aldığı El Fetih camisinde gözaltına alınmışlardı. AA muhabiri Hibe Zekeriya yaklaşık 8 saat sonra serbest bırakıldı. Ancak Metin Turan, tutuklanarak Muhammed Mursi'nin de tutulduğu Tora cezaevine nakledilmişti.