BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.446,46
HABER /  GÜNCEL

TRT ilk imtihanında sınıfta kaldı

TRT'nin olimpiyatlarla sınavını yakın takibe alan Burhan Ayeri'nin ilk değerlendirmesi içler acısı. Tecrübeli gazeteci Burhan Ayeri, TRT'yi takip işini bırakmayacağını yaz

Abone ol

Türk basınının tecrübeli gazetecilerinden Burhan Ayeri, TRT'nin olimpiyatlarla imtihanını yakın takibe aldı. Ayeri'nin TRT'ye verdiği ilk notlar fena halde kırıktı.

Ayeri, TRT'yi takip etmeyi bırakmayacağını bildirdiği yazısı şöyle:

Çap meselesi...

Olimpiyatların resmi açılışı dün akşam yapıldı. Bununla ilgili tespitlerimizi yarın kaleme alacağız. Ancak, bazıları suçlasa da TRT'nin arızalarını yazmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce bu bizim görevimiz. Devlet Kanalı, Haber Daire Başkan Yardımcılığı'na getirilip, spordan sorumlu yapılan Avni Küpeli yönetiminde 40 kişilik ekiple Atina'da. Türkiye'den götürülen elemanların yaptığı dekorun önünde Erdoğan Arıkan ve Küpeli birlikte yer aldı. Başkan yardımcısı, 'Nakliyeci bile getirdik' demeyi unutmadı. Yapacakları yayınlar hakkında bilgi verilmeye başlandı. Atina'daki organizasyonla ilgili çalışmalardan söz edildi, 'Görüntü yok oldu, ses devam etti'. Daha sonra 'Şehir Turu'na geçildi, bu kez 'Ses yoktu, görüntü vardı'.

Anlayacağınız tam fiyasko. Küpeli işin farkında. Bu defa o başladı isimleri, lafları karıştırmaya. Açıklamalara göre TRT-3 Olimpiyat'a ayrıldı. Madalya ümidimiz olan müsabakalar TRT-1'den de yayınlanacak. Aynı akşam TRT-3, 2000 Yılı'ndaki Sidney Olimpiyatları'nı tekrarlarken Eurosport bizimkilere ders veriyordu. Irak'ın Portekiz'i 4-2 yendiği maç canlı ekrana getirildi. Gana'nın İtalya ile 2-2 berabere kaldığı oyun aynı şekilde verildi. Arjantin'in Sırbistan Karadağ'ı 6-0 yenişi banttan yansıtıldı. Bir gün önce, Yunanistan'ın oynadığı maç unutulmadı. Şimdi soruyoruz TRT yetkililerine, bunlar bizde niye yer almadı?

* * *

Devlet'in spikerlerinin Atina'da yarışacak sporcularımızı neye göre sınıflandırdığını çözemedik. Onlara göre halter ve güreşte madalyalar garanti. Atletizmde Elvan kazanabilir. Ancak boksörlerden hiç laf yok. Demek ki, Caner Doğaneli'nin ekibinden ümitli değiller, lafı bile edilmiyor...

* * *

Şimdi Sayın Genel Müdür Şenol Demiröz'e seslenmek istiyoruz. Kurumu Yunanistan'da nal toplarken, CNN TÜRK'ün 'beşN birK'sını izleyebildi mi? Cüneyt Özdemir'in başkanlığındaki ekip, 'Müsabakaların Perde Arkası'nı, 'Atina'nın Değişen Yüzü'nü, 'Dünyanın Her Tarafından Gelen Sporcuların Öykülerini' ve 'Yarışma Dışı Olimpiyat Gündemi'ni mükemmel şekilde ekrana taşıdılar. İşi özetlersek, seyredenlerin bayıldığı bir 'Olimpiyat Magazin' yapılıyor. Bunlar niçin TRT'de yok? Demek ki, bazı başarısız isimlerin artık yerinden oynatılması zamanı geldi. Bunlarda ısrarı anlamak mümkün değil. Biz şunları yapıyoruz, yapacağız palavraları ile bir yerlere varmak mümkün değil. Ayrıca, mevcut başarılı isimleri yok etmeye çalışmada da bunların üstüne kimseyi tanımıyoruz!

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak: Akşam