BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  GÜNCEL

TRT çalışanlarını kiralayacak

Haber-Sen, ATV ile TRT arasında özel izinle spiker anlaşması yapıldığını açıkladı.

Abone ol

KESK'e bağlı Haber Sen, 22 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile TRT çalışanlarının kiralanmasının yolunun açıldığını savundu. Haber-Sen, ATV ile TRT arasında özel izinle spiker anlaşması yapıldığını ve 3 spor spikerinin Euro 2008’de ATV için üç hafta boyunca maç anlatacağını bildirdi.

Haber Sen’den yapılan yazılı açıklamada, TRT Kurumu Personelinin Konser, Festival ve Benzeri Sanat Faaliyetlerinde Görevlendirilme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin değiştirildiği kaydedildi.

Yönetmelik değişikliğinin 22 Mayıs 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınladığı ifade edilen açıklamada, “yönetmeliğin 2. maddesinde yapılan değişiklikle spiker ve teknisyenlerin özel radyo ve televizyonlara kiraya verilmesinin önü açıldı.

8 Mart 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na dayanılarak bu değişiklik yapıldı. Yönetmelikte yapılan bu değişiklikle, TRT çalışanları AKP yandaşı radyo ve televizyon kuruluşlarına, vakıflara, derneklere, yardım kuruluşlarına, AKP’li belediyelere kiralanacak” denildi.

“SPOR SPİKERLERİ ATV’YE KİRALANDI”

Açıklamada, TRT ile ATV arasında özel izinle spiker anlaşması yapıldığı belirtilerek bu anlaşma kapsamında TRT’nin üç deneyimli spikeri Erdoğan Arıkan, Kerem Öncel ve Yalçın Çetin’in Euro 2008’de ATV için üç hafta boyunca maç anlatacağı kaydedildi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in göreve başladığında üst düzey yöneticilerle yaptığı toplantıda ‘ben yasa, yönetmelik tanımam’ dediğine ilişkin haberlerin basında yer aldığına işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

“Son dönemde TRT’de yaşananlar İbrahim Şahin’in Anayasa, yasa ve yönetmelik tanımadığının en açık göstergesidir. Sendikamız Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı .ANTEN A.Ş’de olduğu gibi bu kararın yürütmesinin durdurulacağına inanıyoruz. Çünkü Bakanlar Kurulu kararı ve bu karara dayanılarak yapılan yönetmelik değişikliği Anayasa’ya ve TRT yasasına aykırıdır.

TRT sanatçılarının konser ve festivallerde görevlendirilmesi ile spiker ve teknisyenlerin özel yayın kuruluşlarına kiralanmasını aynı kefeye koyanlara yargı gereken cevabı verecektir. TRT emekçileri özel kuruluşların emrine verilemez ve o kuruluşlarda çalıştırılamaz.”