BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Trilyonluk zenginlerin hayalleri

Onların trilyonları var ama hayallerine ulaşamamışlar.

Abone ol

AMERİKALI aylık iş ve ekonomi dergisi Forbes, en zengin 400 Amerikalının sırlarını yazdı. Dergide yer alan haberde; bazı zenginler hayatta yaptıkları en büyük hatayı, enerji ve kaynaklarını kendi fikirleri yerine başkalarının fikirlerine yatırmaları belirtirken, bazıları paranın mutluluğu satın almayacağını söyledi. Forbes 400’deki Donald Trump, James Sorenson gibi 21 zengine sorular yönelten Forbes, işadamlarının zenginlik sırlarını ortaya çıkardı. Forbes; zenginlere, küçükken ne olmak istedikleri, zenginliklerinin ne kadarını şansa borçlu oldukları, aldıkları en zor ders, çocuklarına ne kadar miras bırakacakları gibi sorular yöneltti.

1 TRİLYON DOLARLIK SERVET:

Çocukken Amerika’nın en zengin girişimcileri; hasta bakmak, jet uçurmak, oyun yazmak gibi hayallere sahipti. Fakat bunların yerine yüzlerce şirket kurup, yüzbinlerce insana iş imkanı sağlayıp, 1.06 trilyon dolarlık büyüklük yarattılar. Forbes aynı zamanda 100 bin doları şu andan nasıl yatırıma dönüştürmek gerektiği, şansın başarılarına katkısı konusunda da sorular sordu.

BAŞARISINDA YÜZDE 95 ŞANS ETKİLİ:

Bunlardan Excel Communications’un kurucusu Kenny Trout’a göre, başarısında şansın oranı yüzde 95. Büyük servet zarar olmadan gelmiyor. İşadamları ders aldıkları en zor olayları da anlattı. Üretim titanı Michale Heisley, zenginliğin hayatındaki en büyük yozlaştırıcı etki olduğunu kabul etti. Kenny Trout, "Para mutluluğu satın almaz" diyor.

Abbott Laboratories’in en büyük hissedarı James Sorenson ise, aldığı en zor dersi, "Başkaları yerine, enerji ve kaynaklarımı kendi fikirlerime yatırmak. Kendi vizyonumumu oluşturmam gerekir" şeklinde anlattı. Keyiflerim artık ’suç’ görülmüyor

Mortimer Zuckerman

Yaş: 70 Serveti: 2.4 milyar dolar

Zenginliğinin temeli: Gayrimenkul, medya

En büyük suçluluk duyduğu zevk ne? Önceden keyiflerimin hepsiyle ilişkili bir suç vardı. Ama şu anda hiç yok.

En düşük niteliği ne? Liste öncelik vermek için çok uzun.

Çocuklarına bırakacağı para tutarı nedir? Onlara destek olmak için yeterli, fakat onları tutkudan mahrum bırakacak kadar yeterli değil.

Kenny Trout

Yaş: 59

Servet: 1.3 milyar dolar

Zenginlik kaynağı: Excel Communications

Başarısını neye borçlu? Yüzde 95

En sevdiği kitap hangisi? İncil

Bugüne kadar ders olan olay nedir? Para mutluluğu satın almaz. Parayı başkalarının değil, sadece kendi fikrinize yatırın

James Sorenson

Yaş: 86

Servet: 4.5 milyar dolar

Zenginlik kaynağı: Medikal cihazlar ve gayrimenkul

Günde kaç çalışanla iletişim kuruyor? Bütün şirketlerimde açık kapı politikası var. Kaç çalışanla görüştüğüm gününe göre değişiyor. Bazen bir iki kişiyle görüşürken, bazı günler bu düzinelerce olabiliyor.

Bugüne kadar ders olan en zor olay ne? Enerjimi ve kaynaklarımı başkaları yerine kendi fikirlerime yatırmak. Bunu çok acı bir şekilde öğrendim.

Yatırım için 100 bin dolar var, bunu yapar? Şu anda kurduğum genetik soy organizasynonuna yatırırdım. Sizi ’vida’ gibi göreni duvara çivileyin

Donald Trump

Yaş: 61

Serveti: 3 milyar dolar

Zenginliğinin kaynağı: Gayrimenkul

En düşük niteliği ne? Sabırsız olabiliyorum. Ama genelde bunun için iyi bir neden var.

Favori kitabı ne ve neden? Benim yazdığım ’Anlaşma Sanatı’.

Tavsiyesi ne? Eğer birileri sizi vida olarak görüyorsa, onları duvara çivileyin.