BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Memurdan bakanlara mektup

Zam için son karar Bakanlar Kurulu'nun. Memurlardan bakanlara mektup var.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda Başbakan Erdoğan'dan randevu istediklerini, görüşme imkanı olması halinde mesafe alınabileceğini düşündüklerini söyledi.

Maaş zammı konusundaki son karar Bakanlar Kurulu'ndan çıkacağı için, bakanlara gelişmeleri anlatmak ve konuyla ilgili duyarlılıklarını artırmak amacıyla birer mektup göndereceklerini anlatan Akyıldız, mektupta, seçim önce gerçekleştirilen kamu kesimi toplu iş sözleşmesinde işçi ücretlerine yapılan zam ile toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak artışa yönelik teklifin adil olmadığına yer vereceklerini belirtti.

Pazarlık sürecinde kendilerine yapılan teklifleri ve gelinen son noktayı mektupta anlatacaklarını ifade eden Akyıldız, "Uzlaştırma Kurulu kararı ile bize sunulan teklif arasında 1 milyar YTL fark var. 400 milyar YTL'lik bir bütçede bu farkın giderilemeyeceğini söylemek çok doğru olmaz. Bu olsa olsa meydandan kaçmak, duvarın arkasına saklanmak olur" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da toplu görüşmelerde "Maliye Bakanlığı bürokratlarının katı bir tutum takındıklarını" öne sürerek, bunun ancak Başbakan Erdoğan ile görüşülerek aşılabileceğini söyledi. Aksu, bu nedenle taleplerinin karşılanması için Erdoğan'dan randevu istediklerini bildirdi. Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulunun vereceğini anımsatan Aksu, bu süreçte taleplerinin karşılanması konusunda olumlu adım atılmasını beklediklerini dile getirdi. Bu nedenle bakanlara birer sayfalık mektuplar yazarak konuyu doğrudan kendilerine anlatacaklarını ifade eden Aksu, "Kamu İşveren Kurulunun sunduğu teklifin değişmesi Başbakana bağlı, Başbakan talimat verirse bütçe ona göre ayarlanır" diye konuştu.