BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayali eceli oldu!

En büyük hayali bu projede çalışmaktı. Nerden bilebilirdi eceli ona böyle gelecek

Abone ol

İstanbul’a yeni su kaynağı yaratacak olan Melen Projesi’nde imzası bulunması için bir ay önce Harita Mühendisleri Odası’ndaki görevinden ayrılan mühendis Gülseren Yurttaş’ın hayalindeki proje eceli oldu.

Melen Çayı Projesi kapsamında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından Sarayburnu’nda devam eden Boğaz Geçiş Projesi çalışmalarında, devrilen vinç altında kalıp hayatını kaybeden mühendis Gülseren Yurttaş (34) için yakınları dava açıyor.

Oğluyla yaşıyordu

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu harita mühendisi Gülseren Yurttaş işinden ayrıldıktan sonra Melen Suyu’nun Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na akratılması için geliştirilen Boğaz Geçiş Projesi’nin ihalesini alan Kutay İnşaat’ın alt yüklenicisi Detek Deniz Teknolojisi Şirketi’nde çalışmaya başladı. Eşinden ayrı 10 yaşındaki oğlu Yağmur ile yaşayan genç mühendis, Salacak-Sarayburnu arasında deniz altına döşenecek boru hattının yapımı için kurulan Sarayburnu’ndaki şantiyede görev aldı.

Ailesi şikayetçi oldu

Yurttaş’ın ailesi olayda ihmal olduğu iddiasıyla Detek Deniz Teknolojisi firması hakkında, Sirkeci Polis Merkezi’ne şikayet dilekçesi verdi. Ağabey Osman Yurttaş, “İhmal olduğunu düşünüyoruz. 15 senelik tecrübeli mühendisti” dedi. Baba Eyüp Yurttaş ise, “Böyle bir halatla insanlar nasıl çalışıyor. Bugün ölen benim kızım ama bu tür olaylara önlemler alınmazsa yarın orada başkası da ölebilir” diye konuştu.

İlk yardım ekibi yoktu kan kaybından öldü

İki yaka arasında suyu taşıyacak olan boruların su altına yerleştirilmesi için kullanılan vinçlerden birinin ’bom’ adı verilen ana parçası, önceki gün akşam saatlerinde metal yorgunluğundan kopup Yurttaş’ın üzerine düştü. 3 ton ağırlığındaki borunun altında kalan ve ayağı kopan genç mühendis, kanlar içinde yerde kaldı. Hemen yardım istendi. Ancak inşaat sahalarında iş kazalarına karşı bulunması gereken ilk yardım ekibi olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine hemen olay yerine bir ambulans çağrıldı ve Yurttaş, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç mühendis, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Savcı, ölüm nedenini kesin iş kazası olarak kabul ederek, Yurttaş’ın cesedini Adli Tıp Kurumu’na göndermedi. Yurttaş’ın ailesi olayın yaşandığı Sirkeci’ye gidip polis merkezine ifade vermek üzere hastaneden ayrıldı