BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Koçun adaylığı yol ayrımıdır

Baykal Koç'un adaylığı için ilk kez ve çok kararlı bir ses tonuyla konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şubat 2008’de yapılması planlanan partisinin olağan kurultayında karşısına genel başkan adayı olarak çıkmaya çalışacak olan Samsun Milletvekili Haluk Koç’un partiye yapacağı etkiyi, "Bu bir yol ayrımıdır" sözleriyle özetledi.

Kurmaylarıyla Koç’u adaylık sürecini değerlendiren Baykal, "Haluk’un adaylığı partimiz için her anlamda bir yol ayrımıdır. Bu ayrımda, sizler ve diğer tüm partili arkadaşlarımız, siyasi hayatlarına ayrımın ne tarafından devam edeceklerini en kısa sürede kararlaştırmalıdırlar" dedi. Koç’un adaylığının Mustafa Sarıgül’ün adaylığından farklı anlamlar taşıdığının da konuşulduğu toplantıda, Baykal ve ekibi tüm il kongrelerin kazanılması konusunda eksiksiz çalışılması kararı aldı.

255 İMZA ARANIYOR

 Koç’un resmen aday olabilmesi için tüzük gereği 255 delegenin imzasını alması gerekiyor. Koç, 27 Ocak 2008’de tamamlanacak il kongreleri maratonundan "255 delege" desteğiyle çıkmayı başarması halinde, adaylığını resmileştirecek. Koç’un, Genel Merkez yönetimine karşı ilk başarısı Ekim 2003 tarihinde yapılan grup başkanvekilliği seçiminde gerçekleşmişti. Seçimlere, Genel Merkez’in adayları olarak giren Mustafa Özyürek, Oğuz Oyan ve Oya Araslı’ya karşı, "Haluk Koç- Ali Topuz- Kemal Anadol" üçlüsü grup başkanvekilliği seçimini kazanmışlardı.

Kaynak: Hürriyet