BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.428,87
HABER /  GÜNCEL

Cenaze namazında oyun havası

Cep telefonlarını kapatmayan vatandaşlar her yerde sorun oluyor.

Abone ol

Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak, camilerde ve cenaze namazlarında çalan cep telefonlarının önüne bir türlü geçilemediğini belirterek, ''Cep telefonlarına oyun havaları ve ilginç hayvan sesleri yükleyerek camiye gelen vatandaşlar, cemaatimizin dikkatinin dağılmasına neden oluyor'' dedi.

Müftü Kaymak, camiye gelen vatandaşların cep telefonlarını ya kapatmaları ya da sessiz konuma almaları konusunda defalarca uyarmalarına rağmen, hemen her gün bazı camilerde aynı sorunla karşılaşıldığını belirtti. Huzur içinde namaz kılarken çalan cep telefonunun, cemaatin dikkatini dağıttığını ifade eden Kaymak, ''Bu da yetmiyormuş gibi, telefonlara ilginç zil sesi yükleyen vatandaşlarımız var. Meyhane müzikleri, garip garip oyun havaları, ilginç hayvan sesleri yüklenen cep telefonları, namaz esnasında çaldığında cemaatimizin dikkatinin dağılmasına neden oluyor''diye konuştu.

''CENAZE NAMAZINDA OYUN HAVASI OLUR MU?''

Cenaze namazlarında da aynı sorun ile karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Cenaze namazı kılarken, arkada başlıyor bir oyun havası. Bu durum hem cenazeye hem de cenaze sahibine saygısızlık oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın cenazede camide daha dikkatli olmaları gerekiyor. Tabii ki cep telefonu kullanmak herkesin doğal hakkıdır. İsteyen istediği müziği dinleyebilir ama cenazede ve camide oyun havası dinlenmez. Cenaze namazında oyun havası olur mu ?''