BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tren seferleri gecikiyor!

Hava koşullarından dolayı Ankara-İstanbul arasında karşılıklı tren seferlerinde gecikmeler yaşanacak.

Abone ol

TCDD, hava koşullarından dolayı bugün Ankara-İstanbul arasında karşılıklı çalışan tren seferlerinde gecikmeler yaşandığını, trenlerin, yolcuların güvenliği açısından, teşkilat garlarında hava sıcaklığının tahmin edinilenden çok düşmesine bağlı olarak bekletildiğini bildirdi.
     
TCDD'den yapılan açıklamada, özellikle Ankara-İstanbul arasında karşılıklı çalışan dün (29 Ocak) kalkışlı ve bugün (30 Ocak) varışlı trenlerin varış saatlerinde hava koşullarından dolayı gecikmeler yaşandığı belirtildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin verilerinde Eskişehir'de hava sıcaklığının -11 derece belirtilirken, TCDD tarafından ölçülen sıcaklığın -27 derecenin altına düştüğü kaydedilen açıklamada, ''Bu nedenle, yolcularımızın güvenliği açısından trenlerimiz, teşkilat garlarında hava sıcaklığının tahmin edinilenden çok düşmesine bağlı olarak bekletilmiştir'' denildi. 

Gecikmeli trenlerde, yolculara her türlü ikramın yapıldığı kaydedilen açıklamada, hiçbir trende donma olayının söz konusu olmadığı belirtilerek, gecikmelerden dolayı yolculardan özür dilendi.