BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tramvaylar birbirine girdi:10 yaralı

Aksaray 'daki Yusufpaşa Tramvay Durağı'nda duran bir tramvaya, aynı yönde giden bir tramvay arkadan çarptı. Olayda 10'a yakın kişinin yaralandığı öğrenildi.

Abone ol

Aksaray'dan Şehremini'deki garaja gitmekte olan tramvay, Yusufpaşa Tramvay Durağı'na 200 metre kala durdu. İddiaya göre önündeki tramvayın durduğunu fark etmeyen vatman, süratle tramvaya çarptı. Kazada, arkadaki tramvayın vatmanının da aralarında bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Tramvay kazası, geceyarısı Yusufpaşa Tramvay Durağı'na 200 metre kala gerçekleşti. Son seferini yaptıktan sonra Şehremini Garajı'na gitmekte olan içerisinde yolcu bulunmayan tramvay, yol bakım çalışması nedeniyle seferlerin tek şerit üzerinden sağlandığı belirtilen Yusufpaşa Durağı'na 200 metre kala durarak yol izni beklemeye başladı. Bu sırada aynı istikametten gelmekte olan tramvayın vatmanı, önünde duran tramvayı fark edemedi. Son anda tramvayın durduğunu fark eden vatman, tramvayı durdurmayı başaramayınca süratle öndeki tramvaya çarptı. Çarpmanın şiddetiyle arkadaki tramvayda bulunan yolcular yerlere yuvarlandı.

10 YARALI

İki tramvayda da hasar oluşurken, aralarında arkadaki tramvayın vatmanının da bulunduğu 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bir görgü tanığı, "Arkadaki tramvay önündeki tramvayın durduğunu fark edemi. Ardından da kaza gerçekleşti" dedi. Bir başka görgü tanığı ise, "İlk tramvay yol çalışması nedeniyle sıranın kendisine gelmesini beklerken arkadaki tramvayın vatmanı geçip ona çarptı" şeklinde konuştu.

Kaza ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir açıklama yapacağı belirtildi.

Öte yandan polis ekipleri, olay yerine gelen basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için büyük çaba sarfetti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Aksaray'da meydana gelen tramvay kazasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Bağcılar-Kabataş hattında sefer yapan hafif metro treni Aksaray-Yusufpaşa istasyonları arasında önde duran trene arkadan çarptı. Kazada bir makinist 5 yolcu hafif yaralandı.

Kaza saat 00.10 sıralarında meydana geldi. Yol çalışması nedeniyle tek hat üzerinde sefer yapan tren henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı durdu. Bu sırada aynı istikamete giden ikinci tren duran trenin son vagonuna çarptı. Kazada makinist Erkan Perver ve 5 yolcu yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yolcular ayakta tedavi edildi. Ayaklarından hafif yaralanan makinistin tedavisi sürüyor. Hasar gören vagonların İtfaiye ve metro kaza ekipleri tarafından kaldırılmasından sonra kazanın oluş nedeni hakkında tespit yapılacak."