BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trafik güvenliği için yürüdüler

Burdur’da ‘Karayolları Trafik Güvenliği Günü’ nedeniyle düzenlenen törende, ellerinde pankartlar taşıyan öğrencilerin yürüyüşüne vatandaşlar da destek verdi.

Abone ol

Karayolları Trafik Güvenliği Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan ilköğretim ve lise öğrencileri, Köprübaşı Mevki’nden Burdur Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde pankartlarla vatandaşları uyardı.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Burdur Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih Şen, trafiğin günlük yaşamın her alanında sürücü, yolcu ve yaya olarak herkesi etkilediğini belirtti. Şen, “Şimdiye kadar trafik sorunu ve trafikten kaynaklanan sorunlar her seferinde görmezlikten gelinmiştir. 2009 yılında Burdur’da meydana gelen 835 trafik kazasında 11 vatandaş hayatını kaybetti, 739 vatandaş ta yaralandı” dedi.

Tören kapsamında, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı.

Törende ayrıca 35 yıldır hiç kaza yapmayan Burdur Muhtarlar Derneği Başkanı Nejdet Akıncı, yılın en iyi sürücüsü seçildi.