BIST 10.636
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.494,20
HABER /  SPOR

Trabzonsporda Aybaba depremi var

Samet Aybaba Trabzon'u allak bullak etti. Sadri Şener'in anlaştığı isme yönetim kazan kaldırdı. Ortalık fena karıştı.

Abone ol

Samet Aybaba ile el sıkışıldı, taraftar ve camia ayağa kalkıp, "Aybaba’yı istemiyoruz" dedi. Bunun üzerine Aybaba’dan vazgeçildi, olağanüstü kongre kararı alındı. Başkan Şener, istifa sinyali verdi.

Trabzonspor Kulübü, teknik direktör Samet Aybaba'dan vazgeçti. Başkan Sadri Şener, Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı aldı.

Prensip anlaşmasından sonra toplanan Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun içinde Aybaba'ya sıcak bakmayan isimler olduğu, bulunla birlikte taraftardan gelen olumsuz tepkiler üzerine Samet Aybaba'dan vazgeçildiği öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kulübü olağan üstü kongreye götürme kararı aldı. Şener'in başkanlığa adaylığını koyup koymayacağı henüz belli değil.

Ayrılma sinyali

Camianın bir anda ayağa kalkmasıyla başkan Sadri Şener de "Ben bu işi bırakıyorum" diyerek istifa sinyali verdi. Şener, prensipte anlaştıkları ve daha sonra vazgeçtikleri Samet Aybaba’ya camianın tepki vermesinin doğal olabileceğini belirterek, "Bu normaldir, ama benim yöneticim tepki verirse, bana mesaj çekerse, olmaz" dedi. Ve ekledi: "Olağanüstü kongre kararı aldı. Tekrar aday olmayı düşünmüyorum. Kongre yapılıncaya kadar görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Artık yoruldum." Yerli hoca defterinin tamamen kapatan Trabzonspor, yabancı hoca için arayışlara başladı.