BIST 10.952
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.503,74
HABER /  GÜNCEL

Rus interpolünden Cem G. açıklaması

Rus İnterpolü, Münevver Karabulut cinayetinin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nu harıl harıl aradıklarını söyledi.

Abone ol

Rus İnterpolü, Münevver Karabulut cinayetinin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nun Rusya'da yakalaması halinde Türkiye'ye iade edileceğini açıkladı.

İnterpol'ün Rusya Merkez Bürosu Basın Sözcüsü Tatyana Trunayeva, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye İnterpolü ile çok sıkı işbirliği içinde olduklarını ve daha önce çok başarılı operasyonlara birlikte imza attıklarını vurguladı.

Trunaeva, "Türkiye'de cinayetle suçlanan Cem Garipoğlu'na gelince, maalesef henüz Rusya'da kendisinin bulunduğu yeri netleştiremedik. Dolayısıyla henüz Garipoğlu Rusya'nın şu bölgesindedir diyemiyoruz. Moskova başta olmak üzere bazı bölgelerde aramalarımız devam ediyor. Tüm bölge polisleri bu konuda detaylı olarak bilgilendirildi" şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu'nun yakalanması durumunda uluslararası prosedürler çerçevesinde Türkiye'ye iade edileceğini de kaydeden Trunayeva, "Zaten Garipoğlu'nu Türkiye'ye iade etmek amacıyla arıyoruz. Yakalanması durumunda iade edileceği konusunda hiçbir kuşkunuz olmasın" dedi.