BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.394,05
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor, rakibinden 75 kat daha değerli

Trabzonspor’un değerinin ikinci ön eleme turunda mücadele edeceği rakibi İrlanda ekibi Derry City’den 75 kat daha fazla olduğu öğrenildi.<b...

Abone ol

Trabzonspor’un değerinin ikinci ön eleme turunda mücadele edeceği rakibi İrlanda ekibi Derry City’den 75 kat daha fazla olduğu öğrenildi.
Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nda finalist olduğu için Avrupa Kupaları’na katılmaya hak kazanan Trabzonspor’un ikinci ön eleme turunda mücadele edeceği rakibi İrlanda ekibi Derry City oldu. Bordo-mavili takımın değeri, rakip İrlanda kulübünden 75 kat daha fazla olduğu öğrenildi. Karadeniz ekibi 75 milyon Euro’luk değere sahipken, rakibi ise 1 milyon 100 bin Euro’luk değere sahip.
İkinci ön eleme turundan başlayacak olan Trabzonspor ilk maçı 18 Temmuz Perşembe günü Hüseyin Avni Aker’de, ikinci maçı ise 25 Temmuz Perşembe günü İrlanda da oynayacak. Avrupa Liginde gruplara kalmak için mücadele edecek olan Trabzonspor geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Macaristan’ın Videoton takımıyla eşleşmiş ve kendi evinde 0-0 berabere kalmıştı. Deplasmanda ise aynı skorla biten maçın ardından penaltı atışlarında 4-2 yenilerek, Avrupa’ya erken veda etmiş ve büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

TRABZONSPOR BİR YIL İÇİNDE İKİNCİ KEZ İRLANDA’YA GİDECEK
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi İrlanda’nın Derry City takımı olmasının ardından bordo-mavili takım bu yıl içinde ikinci kez İrlanda yolculuğu yapacak. Trabzonspor geçtiğimiz sezon kardeş kulübü Drogheda United ile dostluk maçı yapmak için İrlanda’ya gitmiş ancak olumsuz hava koşulları iki takımın karşılaşmasını engellemişti. Bordo-mavililer İrlanda’dan maç oynamadan Trabzon’a dönmüştü. Kuzey İrlanda takımı olmasına rağmen İrlanda da oynayan Derry City Trabzonspor’un kardeş takımı Drogheda United ise ezeli rakibi konumunda. İrlanda liginde ise 2. sırada yer alıyor. İrlanda temsilcisinin 2’de şampiyonluğu bulunuyor.

TRABZONSPOR İRLANDA DA 2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONU OLARAK KARŞILANMIŞTI
Trabzonspor özel maç için gittiği İrlanda’da, "2010-2011 Sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu" olarak karşılanmıştı. Kardeş kulübü Drogheda United’la oynayacağı dostluk maçı için İrlanda’ya giden Trabzonspor’u tanıtan İrlanda Futbol Federasyonu sitesinde bordo-mavili kulüp 2010-2011 sezonunun Süper Lig şampiyonu olarak göstermişti.

DERDY CTİY’İN DEĞERİ 1 MİLYON 100 BİN EURO
İrlanda’nın Derry City Kulübü’nün değeri ise 1 milyon 100 bin Euro olduğu belirtiliyor. Avrupa piyasasındaki futbolcuların ve takımların bonservis bedellerini değerlendiren özel bir internet sitesi İrlanda’nın Derry Ctiy kulübünün en pahalı futbolcusunun ise 300 bin Euro’luk fiyatıyla Greacen, Stewart olduğu değerlendirmesini yaptı. Trabzonspor’un değeri ise rakibinden 75 kat daha fazla. Karadeniz ekibi 75 milyon Euro’luk değere sahip olurken, rakibi ise 1 milyon 100 bin Euro’luk değere sahip.

AKÇAY, "RAKİBİN KİM OLDUĞU FARK ETMEZ"
Kura çekimiyle ilgili olarak ise Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bu sene hem ligde hem de Avrupa’da başarıyı hedeflediklerini belirterek, “Biz Trabzonspor ruhuyla sahada mücadele ettikten sonra rakip kim olursa olsun fark etmez. Rakibimizle ilgili yaptığımız ilk incelemelerde kontratak başarısı yüksek, deplasman galibiyetleri ve istatistikleri iyi olan bir takım görüntüsü veriyor. Olgun oyunculara sahipler. Liglerinin devam ediyor olması bizim için handikap gibi görünse de kamp dönemimizi ve sezon hazırlığımızı iyi geçirdiğimiz taktirde turu aşacağımıza inanıyorum. Kura Trabzonspor’umuza ve Türk futboluna hayırlı olsun” dedi.
(İHA)