BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  DÜNYA

TRABZONSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ ARDINDAN

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup etti. <br/>Maç sonrası düzenlenen basın topl...

Abone ol

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, çok gol pozisyonuna girdiklerini belirterek, "90 dakikada çok üretken çok gol pozisyonlarına girip iki tanesini atabilen bir Trabzonspor vardı. Sahada istediğimize yakın bir oyun sergiledik. Yaptığımız uygulama sonucunda ilk golü bulduk. İçinde bulunduğumuz durum, ilk geldiğimiz günden bu güne çok zordu. Oyuncularımın özgüvenini kazanması Trabzonspor adına iyi futbol oynaması bizleri son derece mutlu etti. Oyuncuların özgüveni geldiği sürece daha iyi sonuçlar gelecektir. Gençlerbirliğine bundan sonraki maçlarda başarılar dilerim" dedi.
Bordo-mavili futbolcu Halil Altıntop, alınan galibiyetle mutlu olduklarını ifade ederek, "Daha büyük bir hedefimiz var. Sezon sonu olmasına rağmen ciddi ve istikrarlı oynamamız gerekir, bugün bunu sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Özellikle ofansif bölümde çok iyi şeyler yaptık. Hedefimiz var, böyle devam ederse hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Trabzonsporlu oyuncu Olcan Adın ise, “Bizim açımızdan biraz sıkıntılı geçti ancak son üç haftalık performansımız iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah hedefimiz olan kupayı alacağımızı düşünüyorum. Bu takımın kalitesi zaten ortada. Kupayı alarak inşallah hedefimize kavuşuruz. Trabzonspor büyük kulüp bizler de büyük takımın oyuncularıyız. Bunu sahaya yansıttığımızda neler olabileceği ortada” şeklinde konuştu.
Gençlerbirliği Teknik Diröktörü Fuat Çapa ise eksiklerden yakınarak, "Maç tahmin ettiğimiz gibi geçti. Bugün özellikle orta sahadaki cezalı duruma düşmesinden dolayı çok alternatifimiz yoktu, bundan dolayı arayış içine girdik. Trabzonspor’un son haftalarda iyi oynadığını iyi pozisyonlarla gol pozisyonu aradığını biliyorduk. Yaptığımız oyuncu değişikliği ile orta sahada dengeyi biraz daha sağlayabildik diye düşünüyorum. Onur’un çok iyi bir kurtarışı vardı. Çünkü hem hazırlayış hem vuruş şekli güzeldi. İkinci devre daha dengeli oynayan bir takım vardı. Önceki haftalarda olduğu gibi saha içindeki paylaşım ve pozisyon zenginliği iyiydi. Net pozisyonlar yoktu ancak beraberliği sağlayabilirdik. Son 10 dakikada risk aldık ancak risk aldığınızda her zaman istediğiniz gibi olmuyor” ifadelerini kullandı.
Futbolculardan Özgür İleri, Trabzon’a puan için geldiklerini belirterek, "Buraya puan yada puanlar için gelmiştik. Önceki hafta iyi futbol oynayıp güzel bir galibiyet almıştık. Maça da iyi başladık ancak Trabzonspor da bizim gibi iyi futbol oynadı. Açıkçası ortada bir futboldu. Bu maçı unutmamız gerekiyor. Son üç haftayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.
Lekic ise gol atma başarısı gösteremediklerini ifade ederek, "Bugün zor bir maç olacağını biliyorduk, öyle de oldu. Özellikle ilk yarıda kötü bir futbol ortaya koyduk, biraz da şanssızdık. Fakat ikinci yarıda iyiydik, baskı da yaptık. Gerek kısa gerekse uzun toplarla baskı yapmaya çalıştık. Şans yakalamaya çalıştık fakat gol atma başarısını gösteremedik" yorumunu yaptı.
(İHA)