BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor, geçen yıla oranla sezonu başarılı bitirdi

Trabzonspor, sezonu geçtiğimiz yıla göre daha başaralı bir yerde bitirdi. Bordo-mavili takım, teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın göreve gelme...

Abone ol

Trabzonspor, sezonu geçtiğimiz yıla göre daha başaralı bir yerde bitirdi. Bordo-mavili takım, teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın göreve gelmesinin ardından yakaladığı ivme sonrası, Avrupa kupalarına tek eleme ile gitme hakkı kazandı.
Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Medical Park Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Trabzonspor, sezonu geçtiğimiz yıla göre daha başaralı bir yerde bitirdi. Bordo-mavili takım 2012-2013 sezonunda oynadığı 34 lig maçında 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet elde ederek, attığı 39 gole karşılık kalesinde ise 40 gol görmüştü. Ligi 46 puan ile tamamlayan Trabzonspor sezonu 9. sırada bitirmişti. Karadeniz ekibi, bu sezon ise oynadığı 34 lig maçında 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 9 mağlubiyet alırken, attığı 53 gole karşılık kalesinde 41 gol gördü. 53 puan ile ligi 4. sırada bitiren bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona 7 puanlık bir fark attı ve Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı.

AKÇAY DÖNEMİ
Sezona teknik direktör Mustafa Akçay ile başlayan Trabzonspor, Avrupa kupalarında başarılı maçlar çıkartırken, Spor Toto Süper Lig’de ise arzuladığı sonuçları alamadı. Akçay’ın görevde olduğu 20 maçta bordo-mavili takım 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken, attığı 28 gole karşılık kalesinde 25 gol görmüştü. Karadeniz ekibi bu periyotta 29 puan toplayarak 9. sırada yer aldı.
Ligin 20. haftasında Hüseyin Avni Aker’de oynanan ve 4-2 mağlup olunan Akhisar Belediyespor maçı sonrası istifa eden Akçay’ın ayrılmasında sonra, takım Hami Mandıralı’ya emanet edildi.

MANDIRALI DÖNEMİ
Trabzonspor, Hami Mandıralı yönetiminde Spor Toto Süper Lig’de 14 maça çıktı. Hüseyin Avni Aker’de olaylı biten Fenerbahçe maçıyla birlikte Galatasaray’a mağlup olan bordo-mavililer, genç teknik adam yönetiminde diğer 12 maçta ise yenilmedi. Deplasmanda Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor ve Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor; Konyaspor, Kasımpaşa ve Elazığspor ile golsüz berabere kaldı. Kayserispor ve Gaziantepspor’u 2-1, Sivasspor’u 4-0, Gençlerbirliği’ni 3-0, Kayseri Erciyesspor’u 5-0 ve son olarak Medical Park Antalyaspor’u 2-0 mağlup eden Trabzonspor, Mandıralı yönetiminde 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 25 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Bordo-mavili takım topladığı 53 puanın 24’ünü Mandıralı dönemindeki 14 maçlık periyotta elde etti.
(İHA)