BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  GÜNCEL

Bıçaklı eylem kanlı bitti

Erzurum’da faytonunun belediye tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerine bırakılmamasına öfkelenen ve sürekli bu yüzden ceza yediğini iddia eden...

Abone ol

Erzurum’da faytonunun belediye tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerine bırakılmamasına öfkelenen ve sürekli bu yüzden ceza yediğini iddia eden faytoncu, bıçakla kendini yaralayarak durumu protesto etti.
Olay, Erzurum’un Yakutiye ilçesinde vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Kent Meydanı önünde meydana geldi. UKM kararıyla faytonunun cadde üzerine bırakılmasına müsaade edilmeyen ve bu nedenle ceza kesilen faytoncu Halil H., öfkelenerek boğazına bıçak dayadı. Boğazına dayadığı bıçakla uzun süre eylemini sürdüren Halil H., UKM kararının altında imzalarının bulunduğunu öne sürdüğü yetkililerin yanına gelmelerini istedi. Polis uzun süre şahsı ikna etmeye çalışırken, toplanan vatandaşlar nedeniyle trafik kapandı.
Bıçakla kolunu kesen Halil H., polis tarafından etkisiz hale getirilerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Halil H.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Protestoya katılan Halil H.’nin yakınları da polis tarafından ikna edilerek sakinleştirildi. Fayton ve at arabası zabıta ekipleri tarafından polis merkezine götürüldü.
(İHA)