BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor değil Trabcelona

Trabzon'daki yerel gazeteler de Beşiktaş galibiyetini ilginç başlıklarla okuyucularına duyurdu..

Abone ol

İlkhaber Gazetesi "Kartal Çetesi çökertildi. Trabzonspor İnönü'de estirdi", Ekspres Gazetesi "İnönü Hatırası", Takaz Gazetesi "Bir sezona bedel zafer", Günebakış Gazetesi, "Trabcelona", Karadeniz Gazetesi ise "Bu fırtınanın önünde kimse duramazdı" manşetlerini kullandı.

Avrupa Ligi ve Süper Lig'de oynadığı son 4 resmi maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 12 gol yiyen Trabzonspor, Beşiktaş galibiyetiyle güven kazandı, hem taraftarına kendini affettirdi, hem de play - off yolunda büyük bir engeli aştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde kendi evinde oynadığı PSV karşılaşmasında alınan 2 – 1'lik mağlubiyetle adeta çöküş sürecine giren Trabzonspor, Süper Lig'de Kayserispor ile deplasmanda 3 – 3 berabere kalmış, deplasmanda PSV'ye 4 – 1 yenilmiş, son olarak da kendi sahasında Mersin İdman Yurdu karşısında 3 – 2'lik şok bir mağlubiyet alarak taraftarlarını üzmüş ve protestoların hedefi olmuştu.

Bu sezon gol dahi atamadığı derbilerde 3 yenilgisi bulunan Trabzonspor, 'hayata dönüş' maçı olarak gördüğü Beşiktaş karşısında oynadığı istekli futbol ve aldığı galibiyetle taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Beşiktaş'ı adeta sahadan silen ve gol kaçırma rekoru kıran Trabzonspor, play – off yolunda da büyük bir engeli aştı. Beşiktaş'ı yakalayan ve üçüncü sıraya yükselen bordo – mavililer, Sivas, Gençlerbirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Ordu ile devam edecek zorlu seriye de galibiyetle başlamış oldu.

GOL KAÇIRMA HASTALIĞI SÜRÜYOR

Bu arada, Mersin İdmanyurdu maçında yakalanan en az 6 net pozisyonun sadece 2'sinin gole çevrilmesi ve alınan mağlubiyetin ardından Beşiktaş karşısında da 10'a yakın pozisyon elde edilmesine rağmen sadece 2 gol atılması dikkat çekti. Özellikle Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın ayağından yüzde yüzlük pozisyonlardan yararlanamayan ve İnönü'de tarihi bir farkı kaçıran bordo – mavililerde, buna rağmen alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

BURAK BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Trabzonspor'un gol makinesi futbolcusu Burak Yılmaz, dün Beşiktaş'a karşı kaydettiği golle gol sayısını 30'a yükselterek Fatih Tekke'nin 31 golle 'kulüp tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu' rekoruna bir adım daha yaklaştı. Play – Off'la birlikte 11 maç daha oynayacak olan bordo – mavililerde Burak'ın, Fatih Tekke'nin rekorunu kıracağına kesin gözle bakılıyor. Tanju Çolak'ın 39 gollük Altın Ayakkabı performansını yakalamaya en yakın aday olan Burak, kaydettiği 30 golden 5'ini penaltıdan atarken sadece birini kafayla filelere gönderdi.

KIRIK BURUNLA OYNAYAN GİRAY: TAKIM İÇİN KANIMIZI AKITIYORUZ

Trabzonspor'da Beşiktaş maçının ikinci yarısında çıktığı bir kafa topunda burnu rakibinin başına çarpan ve kanayan Giray'ın burnunda kırık olduğu tespit edildi. Başarılı stoperin burnundaki kırığın forma giymesine engel oluşturmayacağı belirtildi. Giray, maç takvimi tamamlandıktan sonra ameliyat masasına yatacak. Bu arada Beşiktaş maçının ardından sosyal paylaşım sitesi twitter'dan maçla ilgili görüşlerini açıklayan Giray, taraftara mesaj yolladı. İlk mesajında, "Burnumuz da kırılsa oynarız, kafamız da kırılsa oynarız. Biz bunu geçen sene de gösterdik, ondan önce de. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" ifadesini kullanan milli stoper, ikinci mesajında, "Mücadele eşittir galibiyet" ifadesiyle Beşiktaş karşısında ortaya konulan mücadeleyi övdü. Giray son olarak da taraftara mesaj yollayarak, "Biz bu takım için kanımızı akıtıyoruz. Lütfen kötü gönümüzde de yanımızda olun. İyi günde herkes bizimle çünkü" dedi.

COLMAN'DAN 34'ÜNCÜ RESMİ MAÇTA ÜÇÜNCÜ GOL

Trabzonspor'da bu sezon en fazla eleştirilen isimlerin başında gelen Arjantinli orta saha oyuncusu Gustavo Colman, Beşiktaş maçının 79'uncu dakikasında attığı golle bordo – mavililere galibiyeti getirdi. İnönü stadındaki karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanan Colman, bu sezon bordo – mavili formayla çıktığı 34'üncü resmi maçında üçüncü kez golle tanıştı. Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde Lille karşısında Avni Aker Stadı'nda oynanan ve 1 – 1 biten maçta penaltıdan takımına eşitlik sayısını kazındıran Arjantinli oyuncu, Süper Lig'in 16'ıncı haftasında bordo – mavililerin sahasında Gençlerbirliği'ne 2 – 1 yenildiği maçta da yine penaltıdan takımının golünü atmıştı. Colman, Beşiktaş karşısında kaydettiği golle hem penaltı dışında ilk kez bir gol attı, hem de attığı golle takımına bu sezon ilk kez galibiyeti getirdi. 2008 – 2009 sezonu başında Trabzonspor'a gelen Colman, bordo – mavili formayla çıktığı 120 lig maçında 17 gole imza attı.

HAKEME ELEŞTİRİ
Trabzonspor'da Beşiktaş maçında alınan 2 1'lik galibiyete rağmen hakem Bülent Yıldırım kararları nedeniyle eleştirildi. Geçen sezon da Trabzonspor'un maçlarındaki kararları nedeniyle özellikle Şenol Güneş'in tepkisiyle karşılaşan Bülent Yıldırım'ın Beşiktaş maçında da çifte standartlı kararlara imza attığını belirten bordo- mavili yöneticiler, "İbrahim Toraman'a kart göstermek için Trabzonspor'un kontratağını kesti. Oysa pozisyon bittikten sonra da kartı gösterebilirdi. Nitekim ikinci yarıda Almeida'ya yaklaşık 3 dakika sonra kartını çıkardı. Sarı kart ve faullerde standardı yoktu" dediler.

TAKIM İZİNLİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçından sonra takıma bir gün izin verdi. Güneş Salı günkü antrenmanı da akşam saat 20.00'ye koyarak iznin neredeyse iki güne çıkmasını sağlayarak futbolcularına jest yaptı. Güneş'in bu kararından sonra 8 futbolcu takımla birlikte Trabzon'a dönmeyerek İstanbul'da kaldı. Bordo – mavililer, Sivasspor maçı hazırlıklarına yarın saat 20.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacakları antrenmanla başlayacak.

YEREL GAZETELER: TRABZONCELONA

Trabzon'daki yerel gazeteler de Beşiktaş galibiyetini ilginç başlıklarla okuyucularına duyurdu. İlkhaber Gazetesi "Kartal Çetesi çökertildi. Trabzonspor İnönü'de estirdi", Ekspres Gazetesi "İnönü Hatırası", Takaz Gazetesi "Bir sezona bedel zafer", Günebakış Gazetesi, "Trabcelona", Karadeniz Gazetesi ise "Bu fırtınanın önünde kimse duramazdı" manşetlerini kullandı.