BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Trabzonda büyük tehlike

Trabzon Çocuk Bakımevi Prematüre Servisi'nde 6 bebeğin kanında bakteri bulundu!

Abone ol

Trabzon Doğum Hastanesi ve Çocuk Bakımevi Prematüre Servisi'nde 6 bebeğin kanında “serratia” bakterisine rastlandığı bildirildi.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, prematüre servisindeki bir bebeğin genel durumunun kötüleşmesi üzerine 21 Mayıs'ta alınan kan kültürlerinde “serratia” mikro organizmasının ürediğinin tespit edildiği belirtildi.

Hasta bebeğin diğerlerinden ayrılarak, spesifik tedavisine başlandığının ifade edildiği açıklamada, serviste takip ve tedavi edilen 7 bebekten 23 Mayıs'ta kan kültürleri alındığı, yapılan tetkikler sonucunda 5 bebekte daha “serratia” ürediğinin tespit edildiği bildirildi.

Bu bebeklerin de sağlıklı bebeklerden ayrılarak, servise başka hasta kabul edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bebeklerin genel durumlarında spesifik tedavilerine başlandıktan sonra düzelme olmuş, halen tüm bebekler ağızdan beslenir düzeydedir.

Serratia mikro organizmasının ürediğinin tespit edilmesi üzerine serviste çalışan personelden kültür için örnekler alınmış, kullanılan cihaz ve aletler, ameliyathane, doğum salonu, prematüre, yenidoğan servisleri, aile planlaması kliniği günlük dezenfeksiyon işlemine ek olarak yeniden dezenfekte edilmiştir.”