BIST 10.197
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,86
HABER /  SPOR

Trabzona TEK kurşun

Trabzon, Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor karşısında tek golle yıkıldı.

Abone ol A.DEMİR: 1-0 :TRABZON

Stat: 5 Ocak
Hakemler: Süleyman Abay, Aleks Taşçıoğlu, Muzaffer Kaşıkçı
    
Adana Demirspor: İlker, Ramazan, Cumhur, Bora, Ünsal, Erhan Çatalçam, Kenan, Levent, Erhan Namlı, Özgür, Burak
    
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Erdinç, Hüseyin, Celalettin, Mohamed, Adnan, Ceyhun, Barış, Gökdeniz, Umut

Gol: Dk. 4 Özgür
Sarı Kartlar: Dk.13 Cumhur, Dk. 22 Ramazan (Adana Demirspor), Dk. 29
Celalettin, Dk. 31 Ceyhun (Trabzonspor)

MAÇ BAŞLADI
Karşılaşma başladı. İki takıma da başarılar diliyor..

2. dakika. Adana Demir maçtaki ilk etkili atağı geliştiren taraf oldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe inen topa Burak ayak koydu. Kaleci Tolga son anda uzanarak topu çelmeyi başardı.

3. dakika. Adana Demir gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topa Kenan kafayı vurdu. Top Burak'ın önünde kaldı. Bu futbolcu altıpas üzerinde kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı kalenin yanından auta vurdu.

 5. dakika. Adana Demir golü buldu. Trabzonspor savunmasından çıkarken sol kanatta Serkan ile top kaybı yaptı. Özgür baskıyla aldığı topla ceza sahasına çalımlarla girip kendisine pozisyon oluşturdu. Bu futbolcu kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruş ile topa Trabzon ağlarına bıraktı.

Adanademirspor Özgür'ın şık golüyle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti.

 13 dakika.Adana Demir 'de Cumhur rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kart gören isim oldu.

15. dakika. Trabzonspor beraberlik golünü arıyor. Etkili gelişen atakta ceza sahası önünde Ceyhun'dan pası alan Gökdeniz, Barış ile ver-kaç yapıp ceza sahasına hareketlendi. Kaleci İlker kalesinden çıkarak rakibinin acısını kapatmak istedi. Gökdeniz zor pozisyonda topa ayak koydu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

17. dakika. Trabzonspor gole Barış ile çok yaklaştı. Genç futbolcu ceza sahası önünde önünü boşalttığı anda şutunu attı. Meşin yuvarlak köşeden direğe dokunarak auta çıktı. Bordo-Mavili ekip adına şansız an.

20. dakika. Trabzonspor rakip ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Gökdeniz sert bir vuruş çıkartı. Köşeye giden meşin yuvarlağı iyi uzanan kaleci İlker çıkartmayı başardı.

 23. dakika. Adana Demir 'de Ramazan rakibine arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

29. dakika. Trabzon atağında Barış ceza sahası önünde yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Bordo-Mavili ekibe verdi. Topun gerisene geçen isim Ceyhun oldu. Bu futbolcunun sert şutu barajdan sekerek kornere çıktı.

 30. dakika. Trabzonspor'da Celallettin sarı kart gördü.

 32. dakika. Trabzonspor'da Ceyhun sarı kart gördü.

34. dakika. Trabzonspor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına kesilen ortaya Umut yükseldi. Savunmada Erhan Çatalçam zamanında araya girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

38. dakika. Adana Demir  2. gole Kenan ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topu hareketlenen Kenan, topun kontrolünü sağlayamayınca Trabzon savunması yetişerek topun sahibi oldu. A.Demirspor iyi bir fırsatı kullanamadı.

44. dakika. Trabzonspor beraberlik golüne Adnan ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa altıpas üzerinde boş kalan Adnan dokunamadı. Meşin yuvarlak kaleci İlker'in ellerinde kaldı.

45. dakika. Maçın normal süresi tamamlandı. Hakem 1 dakika eklediği uzatmalarda son düdüğünü çaldı.

Adana Demir , 5. dakikada Özgür'ün ayağından bulduğu golle soyunma odasına Trabzon karşısında 1-0 üstün gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 Trabzonspor'da ikinci yarıda Yattara sahada. Kenara alınan isim Ceyhun kenara alınan isim oldu.

46. dakika. A.Demir 2. yarıya başlayan taraf oldu.

50. dakika. Adana Demir  2. gole Burak ile çok yaklaştı. Yarı sahasında hızlı çıkan ev sahibi ekipte orta sahada topla buluşan Özgür, Trabzon savunmasının arkasına hareketlenen Burak'a şık bir ara pası attı. Burak, süratle rakip ceza sahasına sokuldu. Kaleci Tolga, mutlak gol pozisyonunda çıkarak Burak'ın vuruşunda gole izin vermedi.

52. dakika. Trabzon atağında Adnan sol kanattan ceza sahasına sokulan Barış'a ara pasını bıraktı. Adanademir'de İlker kalesinden çıktı. Tehlikeli pozisyonda savunmasında Ünsal kritik bir müdahalede bulunarak topu taça gönderdi.

 54. dakika. Adana Demir 'de Yiğit oyuna girdi. Kenara çekilen isim Kenan oldu.

 58. dakika. Trabzonspor'da yüzüne darbe alan Ayman oyuna devam edemedi. Ergin maça dahil olan isim.

64. dakika. Karşılaşmada Adanademirspor'un Trabzon karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Bordo-Mavili ekip 2. Lig temsilcisi karşısında sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil.

66. dakika. Trabzonspor frikik atışında beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasının hemen önünde kazanılan atışı Yattara kullandı. Gineli yıldızın plase vuruşunda barajı geçen meşin yuvarlağı kaleci İlker harika uzanarak çıkarttı. Altıpas üzerinde boşta kalan topu Ünsal, Umut'tan önce ayak koyarak uzaklaştırdı.

67. dakika. Trabzonspor Barış ile direğe takıldı. Ergin, ceza sahası önündeki Barış'a pasını bıraktı. Genç futbolcu 18 yayı üzerinden yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak İlker'in uzandığı köşeden direkten oyun alanına geri döndü.

 69. dakika. Adana Demir'de Ömer Faruk oyuna dahil oldu. Kenara çekilen isim Erhan Namlı oldu.

71. dakika. Adana Demir atağı sağ kanattan etkili gelişti. Topla Trabzon ceza sahasına sokulan Yiğit yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak kaleci Tolga'nın ellerinde kaldı.

72. dakika. Trabzonpor gol için ataklarını sıklaştırdı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Yattara kullandı. Gineli yıldızın kale sahasına kestiği etkili ortayı Umut'tan önce araya giren Bora kafa ile kornere gönderdi.

73. dakika. Adana Demir  sahasından hızlı çıktı. Sağdan rakip yarı sahaya geçen Burak, sol kanatta boş kalan Özgür'e uzun bir pas attı. Özgür, topu göğsüyle yumuşattıktan sonra savunmadan topu kurtardı. Adanademirli futbolcu kaleyi karşısına aldığı anda şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

 75. dakika. Adana Demir'de Özgür yerini Emrah'a bıraktı.

 76. dakika. Trabzonspor'da Çağdaş oyuna girdi. Kenara alınan isim Serkan Balcı.

 76. dakika.
Adana Demir 'de Bora sarı kart gördü.

77. dakika. Trabzonspor, rakip ceza sahasının hemen önünden frikik atışı kazandı. Topun gerisine geçen Gökdeniz, yerden sert vurdu. Baraja çarpan meşin yuvarlak yan direği sıyırıp kornere çıktı.

 84. dakika. Sahada kısa süreli bir elektiriklenme yaşandı. Trabzon'dan Hüseyin ve Çağdaş. Adanademirspor'dan Emrah sarı kart gören isimler oldu. Bu arada Adanademirspor tribünlerinden sahaya bıçak atıldı. Bordo-Mavili ekipte Hüseyin Çimşir'in yanına düşen bıçağı bu futbolcu yerden alarak hakeme verdi.

87. dakika. Karşılaşmada son dakikalara Adanademirspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile girildi. Trabzonspor'un beraberlik golü için baskısı bu ana kadar sonuç vermiş değil.

89. dakika. Trabzonspor gol için tüm hatlarıyla A.Demirspor kalesine yükleniyor. Ceza sahası topu kontrol eden Barış yerden pasını Gökdeniz'e bıraktı. Gökdeniz topun gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci İlker'in üzerine gitti.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatmaları 4 dakika olarak gösterdi.

Uzatmalarda gol olmadı. Adana Demir, güçlü rakibi Trabzonspor'u ilk yarıda Özgür'ün ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup ederek puanını 6 yapmayı başardı. Trabzonspor 3 puanda kaldı.